Als het aankomt op het inrichten van je woning, geef je natuurlijk het liefste net even wat sneller wat meer geld uit aan de ruimtes waar je optimaal gebruik van maakt. Denk hierbij aan ruimtes zoals de woonkamer, de keuken, de badkamer en de achtertuin. De kans is daarom erg groot dat de voortuin net even wat minder aandacht gaat krijgen en dat dit gedeelte als laatste door je onder handen wordt genomen.

Toch is het wel belangrijk dat dit gedeelte van de woning er stijlvol uitziet en mooi verzorgd wordt, aangezien het voor een groot deel de sfeer van het aanzicht van de woning bepaald. Het is de plek die vrienden en familie zien als je op bezoek komen of de plek waar voetgangers of fietsers naar kijken als je jouw woning passeren.

Om dit op een goedkope manier te doen, zonder daar enorm lang voor te moeten sparen, is het slim om even verder te lezen en alles te ontdekken op het gebied van de goedkope voortuin ideeën. Je leest hier verschillende tips & tricks om de voortuin binnen een mum van tijd een leuke update te geven. 

Goedkope voortuin ideeën, dit is wat je moet weten!

Hoe leg je een budget voortuin aan?

Het hoeft vandaag de dag helemaal niet zo lastig te zijn om een goedkope voortuin bij jou aan huis aan te leggen. Hoe je dat doet? Zorg als eerste altijd voor een solide basis met een tijdloos karakter. Kies er bijvoorbeeld voor om een gedeelte van de voortuin fraai te laten betegelen en kies voor een mooie balans met planten die ook in de koudste maanden van het jaar een groene kleur behouden of mooi verkleuren naar warme tinten. Deze combinatie zorgt al snel voor een erg mooi aanzicht. Dit, in combinatie met goedkope tuinmeubels, zorgt al snel voor een gezellige uitstraling en een prachtig aanzicht van de woning.

Er kan dus gezegd worden dat het niet moeilijk is om een mooie en goedkope voortuin te realiseren. Wel is het belangrijk dat je de tijd neemt om na te denken over wat je precies wilt en welke materialen je hiervoor wilt gebruiken. Met de tips uit dit artikel ben je snel op weg naar een prachtige voortuin!

Bepaal de materiaalsoorten

Wist je het het gebruik van het materiaal voor een erg groot deel de sfeer van de voortuin bij jou aan huis bepaalt? Zo zorgen tegels bijvoorbeeld als snel voor een strakke en minimalistische look. Het gebruik van hout in de vorm van vloerplanken of houten plantenbakken oogt snel al erg sfeervol, knus en gezellig en past perfect binnen de erg gewilde bohemian trend of de Scandinavische trend. Daarom is het ook een erg goed idee om te investeren in de juiste accessoires, zodat je de door jou gewenste stijl nog net even wat beter kunt benadrukken. Denk hierbij aan een setje met leuke tuinstoelen en sfeervolle tuinverlichting. Hierdoor kun je met de goedkope tuinaccessoires al een wereld van verschil maken.

Ook de planten in uw voortuin spelen een belangrijke rol. Naast het feit dat u een goede basis moet leggen met groenblijvende planten, is het belangrijk te onderzoeken welk type plant u waar wilt plaatsen. Immers, sommige planten groeien heel snel en zijn al snel te groot voor de ruimte, terwijl andere er jaren over doen voordat ze zich volledig ontwikkelen. Heeft u geduld? Kies dan voor een mooie klimplant die uw voortuin na verloop van tijd van meer privacy kan voorzien. Zo hoeft u geen extra geld uit te geven aan een schutting of haag!

Aanbieding
409,00

7 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
179,00

0 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
749,00

0 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
499,00

0 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
310,00

7 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
219,00

5 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
79,00

0 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
129,00

1 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Kies tuinmeubels die langer meegaan

Bij de inrichting van uw voortuin is het raadzaam om u te richten op de aanschaf van minder spullen, maar wel van betere kwaliteit. Zo voorkomt u dat u opnieuw moet investeren in elk jaar nieuwe tuinmeubelen. Kies bijvoorbeeld voor teakhouten tuinmeubelen die veel langer meegaan dan gewoon hout en er nog steeds heel mooi uitzien. U kunt ook voorkomen dat uw tuinmeubelen verbleken door ze tijdens de wintermaanden op te slaan of door ze te behandelen met een speciaal soort olie. Zo blijft de structuur van het hout jarenlang in goede staat!

Kies een stijl: modern, landelijk of minimalistisch

Voordat je jouw voortuin een keer een goede metamorfose gaat geven, is het erg belangrijk dat je van tevoren helder in kaart brengt wat voor soort sfeer je graag neer wilt zetten in de ruimte. De kans is namelijk erg groot dat je in het interieur ook een bepaalde sfeer of bepaalde kleuren terug laat komen. Misschien heb je deze inspiratie opgedaan in een woonwinkel of op het internet.

Omdat je achtertuin snel het verlengstuk is van het interieur, is het ook een goed idee om je voortuin hierin te betrekken. Je zorgt daardoor voor een mooi totaalplaatje en brengt dankzij de goedkope voortuin ideeën de gehele woonkavel perfect in balans. Naar wat voor soort sfeer gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit? Neem gerust eens een kijkje online en ontdek wat voor mogelijkheden er allemaal zijn als je jouw voortuin onder handen wilt gaan nemen. Je komt er al snel achter dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Wel zo fijn uiteraard. 

Aanbieding
129,00

7 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Tips voor een sfeervolle goedkope voortuin

Het hoeft helemaal niet zo lastig zijn om je voortuin voor een klein prijsje een goede metamorfose te geven. Bekijk simpelweg het aanbod op de website van Homemeubels. Je shopt hier een breed aanbod aan meubilair en accessoires voor in de voortuin voor een erg aantrekkelijke prijs. Ook kun je hier de nodige dosis inspiratie opdoen voor goedkope tuinideeën. En dat is wel zo leuk.

Hulp nodig? De specialisten van de klantenservice denken graag met je mee en voorzien je altijd van een passend advies. Zo weet je ook nog eens altijd zeker dat je goedkope voortuin ideeën in huis haalt die helemaal aan je verwachtingen voldoen en waar je dus ook enorm veel plezier aan gaat beleven.