Als je in het bezit bent van een eigen dakterras, dan is het zeker geen verkeerd idee om een keer goed te focussen op het inrichten van jouw dakterras. Je kunt hierdoor namelijk behoorlijk wat sfeer terug laten komen en de ruimte vele malen gezelliger maken. Wel zo fijn, want de kans is erg groot dat je graag maximaal gebruik wilt maken van het dakterras als het weer dat toelaat. Kun je op dit moment wel de nodige tips gebruiken voor het inrichten van een dakterras? Lees dan vooral verder! De kans is erg groot dat je de nodige dosis inspiratie op kunt doen voor het inrichten van jouw eigen dakterras en optimaal gebruik gaat maken van de ruimte die je hebt.

Dakterras inrichten: Tips voor het inrichten van een dakterras

Hoe een dakterras inrichten?

Voordat je gaat starten met het inrichten van je eigen dakterras is het belangrijk om van tevoren helder in kaart te brengen naar wat voor soort stijl je voorkeur het meeste uitgaat. Er zijn vandaag de dag namelijk enorm veel opties waar je uit kunt kiezen en die dus ook bij jou op het dakterras aansluiten. Denk hierbij aan industrieel, boho, minimalistisch of retro.

Naast dat het uitzoeken van moderne tuinmeubelen voor het dakterras net even wat beter gaat wanneer je een bepaalde stijl voor ogen hebt, weet je ook zeker dat het totaalplaatje tot in detail klopt en dat het niet rommelig over gaat komen. Wel zo fijn natuurlijk. 

Ook is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar je het meeste waarde aan hecht als je aan het relaxen bent op een dakterras. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar het lezen van een goed boek in een fijne lounge tuinstoel, borrelen met vrienden aan een mooie tuintafel of barbecuen met je partner op een gezellig tuinbankje? Als je dit ook goed voor jezelf in kaart hebt gebracht, kun je net even wat gerichter op zoek gaan naar de juiste invulling hiervan en je maakt dus gebruik van de ruimte hoe je dat zelf het liefste doet.  

Aanbieding
169,00

2 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
Aanbieding
139,00

5 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
Aanbieding
199,00

4 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
159,00

46 review(s)

Binnen 5 werkdagen bezorgd

Aanbieding
149,00

8 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Dakterras beschermen tegen weersinvloeden

Je denkt er misschien niet op ieder moment van de dag over na, maar het dakterras krijgt het hele jaar behoorlijk wat te verduren door invloed van het weer. Denk hierbij aan die ene heftige regenbui met onweer, flinke windstoten of sneeuw en hagel tijdens de koudste dagen van het jaar. Een dakterras beschermen tegen weersinvloeden is daarom van cruciaal belang om de inrichting ervan in de best mogelijke staat te houden.

Kies daarom altijd voor het beste meubilair op de markt dat ook nog eens gemaakt is voor deze weersinvloeden. Je kunt hierbij denken aan meubilair van RVS of aluminium, zoals aluminium tuinstoelen of RVS tuintafels.

Kies je bijvoorbeeld voor het plaatsen van een loungebank of ander meubilair waar tuinkussens mee geleverd worden? Dan is het ook een goed idee om te investeren in een tuin opbergbox of een kussentas waar je de kussens na gebruik in op kunt bergen. Naast dat de kussens niet kunnen verkleuren door de zon, blijven de kussens ook nog eens altijd in de best mogelijke staat.

Indien je over een groot dakterras beschikt kun je ook een kleine tuinkamer inrichten.

Dakterras tuinmeubelen

Op het moment dat je je wat verder gaat verdiepen in het aanbod aan dakterras tuinmeubelen, dan kom je er maar al te snel achter dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan een mooie loungebank, een relaxstoel of zelfs een hangstoel of een ligbed. Neem daarom gerust eens een kijkje in ons assortiment en ontdek wat voor soort stijlen er allemaal zijn waar je uit kunt kiezen voor jouw eigen dakterras. Wie weet heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor een stijl waar je een dakterras in uit wilt laten voeren.

Houdt u bijvoorbeeld van de industriële stijl? Kies dan voor meubels van roestvrij staal of aluminium in combinatie met een robuuste houten tuintafel. Liever een meer romantische uitstraling? Ga dan voor rotan tuinmeubelen in lichte kleuren zoals wit of lichtgrijs. Deze kunt u dan combineren met kleurrijke kussens en kussens voor een lekker zomers effect. Welke manier u ook kiest om uw dakterras in te richten, zorg ervoor dat u geniet van elk moment dat u er doorbrengt!

Aanbieding
Aanbieding
369,00

7 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
Aanbieding
443,00

0 review(s)

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Aanbieding
Aanbieding

Handige tips voor het inrichten van een dakterras

Is het de hoogste tijd om je dakterras een keer goed onder handen te nemen? Het is dan altijd een slim idee om met een bepaald kleurenpallet te gaan werken. Hierdoor zorg je voor veel rust en eenheid en weet je dus ook altijd zeker dat het totaalplaatje helemaal klopt. Uiteraard kan een specialist in bijvoorbeeld een woonwinkel je hier net even wat meer over vertellen en denkt altijd erg graag met je mee. Zo weet je altijd zeker dat het dakterras helemaal aan je verwachtingen voldoet en je koopt spullen die netjes binnen het budget passen waar je rekening mee wilt houden tijdens een dakterras inrichten.

Wilt u gaan voor een natuurlijke uitstraling, gebruik dan tuinmeubelen van hout in combinatie met planten die ook groen zijn. Zo creëert u een serene en Zen-achtige sfeer die zeer ontspannend is na een lange dag werken. Houdt u meer van een kleurrijk dakterras? Durf dan die felle kleuren toe te voegen met kussens, vazen of andere blikvangers die passen bij de rest van de inrichting!

Wilt u ervoor zorgen dat het dakterras echt klaar is voor die lange zomeravonden? Kijk dan eens naar de verlichting. Kies bijvoorbeeld voor spots die zorgen voor voldoende licht tijdens het diner of kies voor sfeerverlichting die ’s avonds een mooie gloed creëert. Zo kunt u altijd optimaal genieten van uw dakterras!

Nu u iets meer weet over het beschermen van uw dakterras tegen weersinvloeden en hoe u het het beste kunt inrichten, hopen wij dat u geïnspireerd raakt om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen droomdakterras. Natuurlijk helpen wij u graag verder, dus neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer tips en trucs nodig heeft!

Bekijk alle tuinmeubelen