Inspirerende zolder slaapkamer ideeën

Inspirerende zolder slaapkamer ideeën

De zolder verbouwen is een goede manier om meer ruimte te creëren in huis – je hebt er ineens een hele verdieping met een of meer kamers bij! Een nadeel is wel dat je vaak te maken hebt met schuine daken en lage plafonds. Het kan dan ook een uitdaging zijn om een zolderkamer goed in te richten. Een van de beste opties is om je zolderkamer in te richten als slaapkamer. Slapen op zolder kan erg romantisch zijn! In dit artikel vind je tips over hoe je het beste een zolder slaapkamer inrichten kan.

Zolder slaapkamer - Home Meubels

Een zolderkamer inrichten als slaapkamer

Een van de eerste dingen die je doet wanneer je een slaapkamer op zolder inricht, is het bepalen van de beste looproutes. Een zolder slaapkamer met een schuin dak heeft immers beperkte loopruimte, vooral als jij of je partner erg lang is, en het is vervelend als je steeds moet bukken in je nieuwe slaapkamer. Zorg er bij het plaatsen van de meubels voor dat je je gemakkelijk tussen de deur en het bed kunt bewegen en tussen het bed en de kledingkast.

De ruimte onder het schuine dak is perfect voor extra opbergruimte. Kamerbrede inbouwkasten zien er erg netjes uit en maken volop gebruik van alle beschikbare ruimte. Ook in een kleine zolder slaapkamer heb je hierdoor voldoende kastruimte. Pas je slaapkamer ook aan op andere sfeerbepalende eigenschappen van de zolder. Heeft je zolder zichtbare houten balken? Dan is een romantische, landelijke zolder slaapkamer erg mooi. Bij een strak, wit plafond past juist een moderne scandi-kamer erg goed. Heb je een originele bakstenen muur? Laat deze zichtbaar voor een prachtige slaapkamer met industriële aspecten.

Deze strakke witte slaapkamer op zolder heeft een lichte uitstraling

Behalve de beschikbare ruimte is ook de hoeveelheid natuurlijk licht in je slaapkamer op zolder bepalend voor de inrichting en aankleding. Heb je slechts een klein zolderraam of juist grote dakkapellen? Door voornamelijk lichte kleuren te gebruiken, kun je een kleine zolderslaapkamer lichter en ruimer laten lijken; door te spelen met verschillende texturen houd je de kamer gezellig en modern. Denk ook aan voldoende sfeerverlichting. Een lichte kamer kan vaak meer donkere en/of felle kleuren aan. Ook planten passen perfect in een lichte slaapkamer!

Een eenvoudig ingerichte zolder slaapkamer met een schuin dak

Inspiratie voor een zolder slaapkamer

Zoek je nog inspiratie om jouw slaapkamer op zolder in te richten? Hier zijn een aantal handige zolder slaapkamer ideeën:

  • Is jouw zolder nog niet verbouwd tot slaapkamer? Besteed dan extra veel aandacht aan de keuze van de ramen, want deze bepalen voor een groot deel de sfeer in je nieuwe slaapkamer. Van vloerhoge dakkapellen tot meerdere smalle dakramen – er zijn enorm veel mogelijkheden!
  • Het plafond van een zolderkamer neemt vaak veel plaats in, dus maak er iets moois van! Een likje witte verf kan natuurlijk altijd, maar overweeg ook er een blikvanger van te maken met houten bekleding of zelfs behang.
  • Heb je geen plek voor een kledingkast op zolder? Kies voor op maat gemaakte inbouwmeubels om er zeker van te zijn dat je meubilair perfect in je zolderslaapkamer past. Je kunt zelfs het bed op maat laten maken.
  • Heb je een zeer grote ruimte op zolder? Overweeg dan om er een luxe slaapkamer in boetiekhotelstijl van te maken – met een vrijstaand bad in de kamer om heerlijk in te genieten.
  • Heb je juist een kleine zolder slaapkamer en kleine ramen? Door spiegels en verschillende soorten verlichting te gebruiken, kun je de kamer veel groter en lichter laten lijken.

Kleuraccenten maken deze kleine zolderslaapkamer erg gezellig

Slapen op zolder is heerlijk in een prachtig ingerichte zolder slaapkamer – ook als je slaapkamer erg klein is of een schuin dak heeft! Met het juiste meubilair, een goede materiaal- en kleurkeuze voor de aankleding en mooie sfeerverlichting creëer je zo een prachtige rustgevende ruimte.

Zolder slaapkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-