Industriële slaapkamerideeën

Een industriële slaapkamer klinkt misschien tegenstrijdig, maar deze moderne trend kan ontzettend sfeervol zijn. Bij zo’n stoere slaapkamer is het belangrijk de balans te vinden tussen comfort en industriële aankleding. In dit artikel vind je diverse industriële slaapkamerideeën en inspiratie voor stoer slaapkamermeubilair.

Industriele slaapkamer

Zo geef je een industriële look aan de slaapkamer

De belangrijkste aspecten van een slaapkamer in industriële stijl zijn natuurlijke materialen, een onafgewerkte look en donkere grijstinten. De ultieme industriële slaapkamer heeft ongepleisterde bakstenen muren, een onbehandelde betonnen vloer, zichtbare snoeren en leidingen en meubels van hout en metaal. Deze Spartaanse basis wordt gecompenseerd met luxueus beddengoed, vloerkleden in natuurlijke tinten en de juiste verlichting. Het geheel vormt een stoere, maar toch heel sfeervolle slaapkamer. De volgende tips kunnen je helpen je slaapkamer een industriële look te geven:

  • Gebruik een ongepleisterde bakstenen muur als ‘feature wall’. Heb je (zoals de meeste mensen) die mogelijkheid niet? Er is ook behang verkrijgbaar met een bakstenenmotief. Net echt! Als alternatief kun je bijvoorbeeld een muur bekleden met sloophout. De andere muren laat je het beste wit of geef je een grijstint.
  • Voor de vloer geldt eigenlijk hetzelfde: een onbewerkte betonnen vloer is ideaal, maar ook hout, tegels of zelfs laminaat werken prima. Zolang het er maar niet te netjes uitziet! Schaf een mooi kleed aan voor naast het bed – dat is wel zo fijn als je met blote voeten uit bed stapt.
  • De keuze voor alle andere vormen van textiel, zoals het beddengoed en de gordijnen, is minstens net zo belangrijk. Een slaapkamer in industriële stijl kan toch hard en mannelijk ogen, maar met dikke gordijnen en zachte dekens kun je een stoere kamer een warme en uitnodigende uitstraling geven. Neutrale kleuren passen het beste bij deze trend, dus speel met verschillende materialen en texturen om je slaapkamer een unieke uitstraling te geven.
  • Schenk voldoende aandacht aan de sfeerverlichting. Dimbare verlichting en gerichte bedlampjes zijn een onmisbare aanvulling op de basisverlichting, zodat je het licht aan kunt passen aan elke situatie. Juist een industriële slaapkamer heeft sfeervolle verlichting nodig als tegenhanger van de stoere kleuren en materialen.
  • Richt je slaapkamer in met een industrieel bed en bijpassende nachtkastjes. Lees verder voor inspiratie!

De beste industriële slaapkamermeubels

Industriële slaapkamermeubels zijn herkenbaar door het gebruik van natuurlijke materialen met een stoere, onafgewerkte look. Voorbeelden hiervan zijn (onbewerkt) hout en metaal – zowel op zichzelf als gecombineerd. In een stoere slaapkamer zet je natuurlijk een industrieel bed.

Ook voor een industrieel nachtkastje kun je kiezen uit verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijk ogend hout.

Voor een landelijke industriële slaapkamer kies je vooral meubels van ongeverfd hout. Vergeet ook je verlichting niet! Er zijn ontzettend veel industrieel ogende lampenkappen verkrijgbaar op dit moment, bijvoorbeeld van koper, staaldraad of zelfs beton.

Ook het gebruik van decoratieve LED lampen die lijken op traditionele gloeilampen past perfect in een industriële slaapkamer. Hang er bijvoorbeeld een paar aan een onbewerkte houten balk voor een moderne blikvanger. En het handige is: fittingen en snoeren mogen bij deze trend gerust zichtbaar blijven!

Met bakstenen muren, een onbewerkte houten of betonnen vloer en natuurlijk een industrieel bed en nachtkastje richt je zo een slaapkamer met een Industriële look in. Voeg daar warme dekens en dikke tapijten aan toe en je hebt niet alleen een hippe, maar ook een heel comfortabele slaapkamer.

Industriële slaapkamermeubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-