Een moderne slaapkamer indeling maken

Een goed ingerichte slaapkamer heeft een indeling die praktisch in het gebruik is, voor een goede nachtrust zorgt en je ’s ochtends de energie geeft om aan de dag te beginnen. Of je bij je slaapkamer indeling Feng Shui richtlijnen aanhoudt of simpelweg wat ideeën wil voor slaapkamer decoratie – in dit artikel vind je volop tips en foto’s voor inspiratie.

Moderne slaapkamer

Slaapkamer indeling: tips & inspiratie

Wil je een nieuwe slaapkamer indeling maken? Het beste begin je bij het begin. Start met een basis van noodzakelijke meubels, zoals een bed en een kledingkast. Meet je slaapkamer op en teken een grondplan op ruitjespapier. Hierop geef je ook aan waar zich de deuren en ramen bevinden. Als je de meubels op een apart papiertje tekent (op dezelfde schaal) en uitknipt, dan kun je deze makkelijk over het grondplan van de kamer schuiven. Je ziet zo in een oogopslag waar je bed past en waar je ruimte overhoud voor overige meubels. Houd ook rekening met openslaande deuren! Heeft je slaapkamer een schuin dak? Geef dan ook op je grondplan aan waar je niet kunt staan. Deze ruimte is perfect voor laag meubilair, zoals een ladekast.

Bekijk deze slaapkamer inspiratie foto’s voor meer ideeën:

De wandplanken in deze slaapkamer creëren extra ruimte, waardoor op de vloer genoeg ruimte overblijft voor een zithoekje.

Deze slaapkamer heeft voldoende loopruimte rond het bed. Het hout en de lichte kleuren zorgen voor een rustgevende uitstraling en de spiegel laat de kamer groter lijken.

Slaapkamer indeling Feng Shui

Bij Feng Shui draait het om balans en de ‘flow’ van positieve energie. Aanhangers van deze Chinese interieurfilosofie geloven dat energiestromen in een omgeving invloed hebben op de kwaliteit van je leven. Wil je een slaapkamer indeling maken volgens deze principes, houd je dan aan deze richtlijnen:

  • Zet geen computers, televisies of andere elektronische apparaten in de slaapkamer
  • Plaats het bed zo dat er ruimte is aan beide kanten en het niet te zien is vanaf de deuropening
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en gebruik eventueel een luchtreiniger, maar zet luchtzuiverende planten ver bij het bed vandaan
  • Gebruik kaarsen om slechte energie te verwijderen en een intieme sfeer te creëren
  • Zet geen spiegels direct tegenover het bed
  • Dek eventuele balken waar mogelijk af of plaats in elk geval je bed er niet onder

Slaapkamer ideeën voor kleuren & behang

Bij slaapkamer decoratie is het belangrijk om neutrale kleuren en natuurlijke materialen te gebruiken voor een rustgevende uitstraling. Huid tinten, van beige tot donkerbruin, werken hiervoor erg goed en kunnen mooi toon op toon gecombineerd worden. Pastelkleuren, zoals lichtblauw en zachtgeel, zijn ook erg geschikt voor de muren, maar ook een donkerder kleur zoals navy kan erg sfeervol zijn. Zorg dan wel voor voldoende verlichting. Pas op met felle kleuren – deze wekken energie op en kunnen het lastiger maken om in slaap te vallen. Gebruik deze kleuren dan ook liever niet op de muren, maar alleen op bijvoorbeeld het bedtextiel en accessoires zoals bloempotten. Of geef juist het plafond een kleurtje – dit leidt de blik omhoog en lijkt extra ruimte te creëren. Bij slaapkamer ideeën voor behang geldt in principe hetzelfde: rustige kleuren en simpele patronen passen beter in de slaapkamer dan drukke prints in felle kleuren.

Kleine slaapkamer inrichting

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer moet natuurlijk zorgvuldig worden omgegaan met de aanwezige ruimte. Vooral de indeling van een slaapkamer met een schuin dak kan een uitdaging zijn. Plaats alleen het meest noodzakelijke meubilair in de kamer en vind creatieve oplossingen voor opbergmogelijkheden, zoals de ruimte onder het bed of direct onder het dak. Een grote spiegel kan je kleine slaapkamer groter laten lijken en vergroot de hoeveelheid natuurlijk licht in je kamer. Goede aanvullende verlichting en lichte kleuren kunnen hier ook bij helpen!

Als je een nieuwe slaapkamer indeling wilt maken, kun je op verschillende manieren het meeste uit de ruimte te halen. Kies muurverf, behang, bedtextiel en andere slaapkamer decoratie in rustgevende kleuren en materialen. Gebruik veelzijdige verlichting en slimme opbergoplossingen om donkere hoeken een functie te geven. Of je nu geheel je eigen smaak volgt of toch de Feng Shui richtlijnen, ook een kleine slaapkamer kun je inrichten tot een prachtige, sfeervolle ruimte.

Moderne slaapkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-