Sfeerverlichting voor een modern interieur

Verlichting is sfeerbepalend voor je interieur. Het gaat hierbij zowel om de stijl van de lamp als de kwaliteit van het licht. Goede verlichting is dan ook veelzijdig en aangepast aan de functies van de kamers. Heldere verlichting is af en toe noodzakelijk, bijvoorbeeld om groenten bij te snijden of papierwerk door te nemen. Wil je echter een kamer gezellig maken, dan kun je niet zonder sfeerverlichting.

Soorten sfeerverlichting

Er zijn verschillende soorten sfeerverlichting die in een modern interieur passen: dimbare verlichting, accentverlichting en indirecte verlichting.

Dimbare verlichting is erg veelzijdig, doordat je de helderheid van het licht aan je voorkeur kunt aanpassen. Een dimbare schakelaar kan toegevoegd worden aan vrijstaande lampen, maar ook ingebouwd worden in plafond- of wandverlichting. Dimbare verlichting is perfect voor boven de eettafel: helder licht voor tijdens het eten en sfeerverlichting voor bij het natafelen.

Bij indirecte verlichting is de lamp zelf verborgen, bijvoorbeeld in de rand van een trap, achter een kast, of in de hoek tussen wand en plafond. Het licht wordt gereflecteerd tegen de muur of het plafond voor een zachte gloed. Je kijkt hierdoor nooit direct de felle lichtbron in. Indirect licht werkt erg goed als badkamerverlichting – wandverlichting met afgeschermde elektronica is bovendien een veilige keuze in deze vochtige omgeving.

Accentverlichting wordt gebruikt om slechts bepaalde delen van de kamer op te lichten, zoals een schilderij of een mooie kamerplant. Sommige vitrinekasten hebben ingebouwde accentverlichting om de verschillende objecten mooi tentoon te stellen. Voor het beste effect kies je maar een beperkt aantal accenten. Accentverlichting laat dat bijzondere kunstwerk in de woonkamer prachtig opvallen en kan gebruikt worden in combinatie met andere soorten verlichting.

Sfeervolle slaapkamerverlichting

Er zijn weinig ruimtes waar sfeerverlichting zo belangrijk is als in de slaapkamer! Door een combinatie van verschillende soorten lampen te kiezen, kun je de sfeer in de kamer aanpassen aan je wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor indirecte wandverlichting naast het bed en dimbare bedlampen. Opvallende lampenkappen zorgen ook overdag voor een sfeervolle uitstraling. Voor verlichting die je vooral ’s avonds laat aan hebt, gebruik je het beste een lampje dat een warme kleur licht verspreidt. Dit zorgt er namelijk voor dat je makkelijker in slaap valt.

Veelzijdige badkamerverlichting

Veelzijdigheid is erg belangrijk voor badkamerverlichting – van helder licht om je makeup bij te doen of je te scheren, tot gedimde sfeerverlichting voor bij een lang heet bad. Diverse indirecte lichtbronnen zijn hiervoor de ideale oplossing. Indirecte verlichting kan geplaatst worden achter de spiegel, onder een zwevend badkamermeubel of in het plafond. Ook is indirecte wandverlichting ruim verkrijgbaar.

Gezellige verlichting in de woonkamer

Ook in de woonkamer kun je verschillende soorten verlichting gebruiken om een sfeervolle ruimte te creëren. Accentverlichting maakt een aandachtspunt van een plant of sculptuur in een donkere hoek. Indirecte verlichting die geïntegreerd is in de muren of het meubilair zorgt voor een zacht verspreid licht door de hele ruimte. Dimbare verlichting voor de woonkamer maakt de ruimte veelzijdig. Kies voor een moderne vloerlamp van een warme tint metaal om de woonkamer de hele dag door gezellig te houden.

Moderne tuinverlichting

Moderne buitenverlichting is ideaal voor lange zomeravonden, als je bijvoorbeeld na de barbecue nog even lekker buiten zit met een glaasje wijn. Maak je ook ’s winters van je tuin gebruik? Dan is sfeerverlichting in de tuin minstens net zo belangrijk! Richt bijvoorbeeld een spotje op je mooiste boom als accentverlichting voor een sprookjesachtige sfeer. Heb je een tuin met verschillende hoogteniveaus, dan kun je indirecte verlichting aanbrengen aan de rand van het terras of eventuele traptredes.

Sfeerverlichting is geschikt voor alle kamers in je huis en zelfs als moderne buitenverlichting. Een combinatie van dimbare verlichting, accentverlichting en indirecte verlichting maakt elke ruimte gezellig en veelzijdig. Mooie moderne lampenkappen zorgen ook overdag voor een sfeervolle uitstraling!

Sfeerverlichting

Gratis bezorgd vanaf € 50,-