Creëer een tuinkamer met moderne tuinmeubelen

Het terras is de afgelopen jaren steeds meer het verlengde van de woonkamer (en soms zelfs de keuken) geworden. Moderne tuinmeubelen zijn dan ook een essentieel onderdeel van je interieur. Of je nou een grote tuin hebt of slechts een klein balkon, met een mooie tuinset en de juiste accessoires creëer je een gezellige buitenkamer waar je de hele zomer van kan genieten.

Moderne tuinmeubelen

Moderne tuinmeubelen trends

Er zijn twee grote trends wat betreft moderne tuinmeubelen: loungesets bestaande uit beklede banken en fauteuils, of rieten stoelen en bijzettafeltjes. Bij beide trends draait het om comfort – je kunt hier urenlang met vrienden ontspannen of zelfs een dagje buiten werken op je laptop. De beste moderne tuinsets zijn weersbestendig, zodat je ze de hele zomer buiten kunt laten staan (en soms zelfs in de winter). Plastic vouwstoelen kunnen echt niet meer op een modern terras! Buitenmeubels met een strakke vormgeving en in een neutrale kleur geven elk terras een moderne uitstraling.

Moderne-tuinmeubelen-Moderne-Inrichting

Moderne tuinstoelen en tuintafels voor een buitenkeuken

Het is heerlijk om in de zomer buiten te eten, of je nou een echte buitenkeuken hebt, barbecue, of het eten binnen bereidt. Moderne tuinstoelen van riet passen perfect bij een houten eettafel die je kunt opfleuren met kleurrijke accessoires. Ook tafels die gemaakt zijn van een combinatie van hardhout en metaal zijn ontzettend populair. Plant tuinkruiden zoals peterselie, basilicum en koriander binnen het bereik van je moderne tuintafel – zo heb je altijd verse kruiden bij je eten!

Buitenmeubels voor op het balkon

Ook van een kleine tuin of een balkon kun je een moderne buitenkamer maken met behulp van de juiste buitenmeubels en accessoires. Met een bank en een moderne tuintafel creëer je een gezellige zithoek, omringd door potplanten en sfeerverlichting. Textielen accessoires zoals kussens en kleden kun je makkelijk binnen opbergen en op een zonnige dag buiten leggen. Je kunt hierbij kiezen voor een monochrome look met verschillende materialen en structuren, of gebruik juist trendy kleuren en patronen als accenten.

Accessoires, planten en sfeerverlichting

Een moderne buitenkamer is niet compleet zonder sfeer verhogende accessoires, planten en verlichting. Kussens, dekens en zelfs een kleed zijn een gezellige aanvulling voor moderne tuinsets. De kleuren en structuur van het textiel geven het terras een warme uitstraling en een warme deken zorgt ervoor dat je ook in kouder weer comfortabel in de tuin kan zitten. Bij slecht weer kun je deze binnen opbergen. Ook zijn ze relatief makkelijk en goedkoop te vervangen, zodat je volop kunt experimenteren met verschillende kleuren en motieven.

Sfeerverlichting zorgt ervoor dat je ’s avonds lekker lang buiten kunt blijven zitten. Richt bijvoorbeeld een spotje op een mooie plant als accentverlichting of verwerk indirecte verlichting in de rand van het terras voor een zachte gloed.

Planten kunnen op het terras natuurlijk niet ontbreken! Net als binnenshuis zijn grote groene planten met bladpatronen perfect voor een modern terras. Zet ze in mooie potten van natuurlijke materialen, zoals hout, metaal, keramiek of zelfs beton. Laat ook hier plastic liever links liggen.

Hoe onderhoud je moderne tuinmeubelen?

Meubilair dat bedoeld is voor buitengebruik kan meestal wel een onverwacht buitje doorstaan, maar om lange tijd plezier te hebben van je tuinmeubels is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Hoe je jouw moderne tuinset het beste onderhoudt of opbergt, hangt af van het materiaal.

Houten en rieten buitenmeubels zijn zeer duurzaam en kunnen in de winter buiten blijven staan. Eventueel vuil en grijze aanslag kun je verwijderen met een zachte borstel en een sopje. Wel moeten houten tuinmeubels twee keer per jaar behandeld worden met houtolie. Gevlochten riet is kwetsbaarder in koud weer, dus gebruik rieten tuinmeubilair liever niet in de winter.

Textiel kun je buiten het seizoen en bij slecht weer het beste binnen opbergen. Ook waterdichte stoffen zien er namelijk binnen enkele seizoenen verweerd uit met fale kleuren en watervlekken. Voor korte periodes kun je textielen buitenmeubels natuurlijk ook afdekken met een zeil.

Door je moderne tuinset te combineren met mooie accessoires en planten, maak je van je terras een sfeervolle buitenwoonkamer in je eigen stijl. Met het juiste onderhoud kun je er jarenlang van genieten!

De mooiste tuinmeubelen

Gratis bezorgd vanaf € 50,-