Een gezellig interieur met meubels in landelijke stijl

Landelijk wonen is ontzettend populair, omdat het stijlvol, functioneel en gezellig is. Deze veelzijdige interieurtrend wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en kleuren met hier en daar een printje, een grote hoeveelheid accessoires en elegante meubels met een elegante uitstraling. Deze kunnen zowel modern als retro zijn, waardoor de landelijke woonstijl bij veel mensen in de smaak valt en ook haalbaar is met een laag budget en weinig tijd. Hieronder lees je meer over de landelijk interieur kleuren en andere kenmerken en vind je inspiratie voor de mooiste meubels in landelijke stijl.

Landelijk interieur kenmerken

De belangrijkste kenmerken van een modern landelijk interieur zijn:

Natuurlijke materialen. Hout zie je in bijna elke landelijke inrichting terug. Originele houten balken, een mooie houten vloer, houten keukenkastjes en een houten aanrecht, meubels van onbewerkt hout en een houtvuurtje in de open haard… Het hoeft niet allemaal, maar het kan allemaal wel! Natuurlijk kun je hout ook prachtig combineren met natuursteen, bijvoorbeeld in de vorm van een ongepleisterde muur, een plavuizen vloer of een keukenblad van graniet.

Neutrale kleuren. Denk bij neutrale kleuren niet alleen aan wit en grijs; ook aan warme aardtinten zoals bruin en terracotta zijn prachtige landelijk interieur kleuren. Toch hoef je fellere kleuren niet te vermijden; pastel- en juweeltinten staan ook erg mooi. Op textiel zoals gordijnen, een vloerkleed en kussentjes kun je ook kiezen voor een geometrische of botanische print.

Veel woonaccessoires. Een modern landelijk interieur kan best strak zijn, maar is nooit minimalistisch. Accessoires zoals kaarsen, aardewerk, vazen gevuld met takken en gezellige kussentjes passen erg mooi bij de landelijke woonstijl. Gebruik ook hier neutrale kleuren of eventueel een bloemenprint.

Sfeerverlichting. De juiste verlichting en armaturen voegen ontzettend veel sfeer toe aan elk interieurstijl; zo ook aan een modern landelijk interieur. Kaarsen passen hier perfect bij en ook kerstverlichting kun je het hele jaar door gebruiken.

De mooiste meubels in landelijke stijl

Meubels in landelijke stijl zijn ook meestal gemaakt van natuurlijk materialen, zoals hout, en banken hebben meestal een bekleding van textiel. Kies bijvoorbeeld een elegante, comfortabele bank in een klassiek model en maak deze gezellig met dekens en kussentjes met eventueel een print. Tafels en kasten mogen er best onafgewerkt uitzien voor een authentieke look. Een grote boomstamtafel is bijna onmisbaar.

Brocante meubels passen goed bij de landelijk wonen trend. Deze tweedehands (ogende) meubels voegen veel sfeer toe, doordat het lijkt of er een verhaal achter elk meubelstuk zit. Wil je een modern landelijk interieur? Geverfd hout ziet er eigentijds uit, vooral als je een trendkleur gebruikt zoals grijs, een pastelkleur of warme, verzadigde natuurtinten. Ook kun je moderne meubelen combineren met oudere stukken en accessoires. In een landelijk interieur hoeft niet alles te matchen!

Landelijk wonen in het hele huis

De woonkamer is niet de enige ruimte in huis die geschikt is voor een landelijke woonstijl – ook een landelijke keuken is prachtig. Elementen van ouderwetse boerderijen gecombineerd met modern witgoed en trendy kleuren vormen een gezellige kamer die echt het hart van het huis is. Net als in de woonkamer draait het hier om natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor houten keukenkastjes en een aanrecht van graniet. Het hout mag ook gerust geverfd worden. Kies dan het liefst voor landelijk interieur kleuren zoals wit, grijs of een pasteltint.

In een landelijke keuken zie je vaak een combinatie van open en gesloten keukenkastjes. Voor een nostalgische sfeer kies je keukenapparatuur met een retro-uitstraling en vermijd je plastic producten. Een losstaand fornuis en een grote eettafel maken je landelijke keuken helemaal af, maar ook in een kleine keuken werkt deze woonstijl prima.

Je kunt deze woontrend op een vergelijkbare manier voortzetten in bijvoorbeeld de hal en de slaapkamer: met natuurlijke materialen, neutrale kleuren en gezellige woonaccessoires. Voor elke kamer zijn er geschikte meubels in landelijke stijl te vinden! En met de tips in dit artikel kun je makkelijk je hele interieur een landelijke sfeer geven.

🪑 Wat is een landelijke stijl?

Als het gaat om decoreren met een landelijke stijl, komt het buitenleven op de eerste plaats. Men zou denken aan een oude boerderij op het platteland – maar vertaald naar hun eigen huis en gemoderniseerd met alle gemakken van vandaag. Een echte houten vloer is gewoon perfect voor uw landelijke inrichting; natuurlijke materialen zijn niet alleen belangrijk, ze zijn onvermijdelijk bij het ontwerpen van deze interieurkeuze!

🪑 Welke kleuren passen bij landelijke stijl?

De wereld is vol van kleur, en sommige kleuren werken beter dan andere in bepaalde omgevingen. Bleke neutrale kleuren zoals geel of beige kunnen helpen bij het creëren van een rustgevende sfeer die aanvoelt als thuis voor de bewoners. Sommige andere veel voorkomende tinten zijn geïnspireerd door de natuur, zoals steen of stro – geschikt voor landelijke interieur waar natuurlijke materialen in overvloed zijn! Om de eenheid in een interieurproject te bewaren is het belangrijk niet alleen verschillende tinten te gebruiken, maar ze elkaar ook goed te laten aanvullen.

🪑 Welke meubels voor landelijke stijl?

In een landelijk interieur zijn meubels voornamelijk gemaakt van hout en hebben ronde vormen. Zo hebben de stoelen vaak ronde leuningen terwijl de tafels omhoog kunnen wijzen met gebogen poten om een luchtige open ruimte voor zitplaatsen te creëren; rieten meubels worden ook vaak gezien in deze omgeving omdat ze het ontwerp goed aanvullen door hun outdoor-stijl die het een andere dimensie geeft die elders niet te vinden is.

Meubels landelijke stijl

Gratis bezorgd vanaf € 50,-