Kleine keuken inspiratie: Tips en oplossingen

De keuken is voor veel mensen één van de belangrijkste kamers van het huis. Ze dromen dan ook van een grote woonkeuken met een kookeiland en een eettafel waar de hele familie omheen past, maar dat is meestal niet de realiteit! Gelukkig kun je ook een kleine keuken praktisch inrichten, zodat deze aan al je wensen voldoet. Met deze voorbeelden krijg je volop kleine keuken inspiratie voor een praktische, moderne inrichting.

Kleine keuken inspiratie - home meubels

Kleine keuken inspiratie voor interieurstyling

Met de juiste inrichting kun je een kleine keuken toch ruim laten lijken. Kies lichte kleuren, glanzende oppervlakken en transparante materialen om je kleine keuken een zo ruim mogelijke uitstraling te geven. Een simpele richtlijn om aan te houden is dat hoe meer van het vloeroppervlak je kunt zien, hoe groter de keuken lijkt. Zwevende keukenkastjes of kasten op pootjes kunnen hierbij helpen. Heeft je kleine keuken een hoog plafond? Dan kun je dezelfde truc gebruiken door kasten en planken een stukje onder het plafond te laten eindigen en deze ruimte leeg te laten. Een laag plafond laat je juist hoger lijken door kasten wel helemaal tot aan het plafond te laten lopen.

Denk ook aan verlichting. Een goed verlichte ruimte lijkt namelijk altijd groter dan een kamer met donkere hoeken. Je kunt hierbij een combinatie gebruiken van helder licht om bij te werken en sfeerverlichting om bij te eten. Zo maak je ook van een kleine keuken een veelzijdige ruimte!

Kleine keuken inspiratie moderneinrichting. Nl

Zo kun je een moderne kleine keuken praktisch inrichten

In een kleine praktische keuken heb je alleen de essentiële apparaten en keukengoed. Welke dat zijn is natuurlijk per persoon verschillend – de een heeft genoeg aan twee kookpitten en een magnetron, terwijl een ander niet zonder dubbele oven en afwasmachine kan. Het belangrijkste is om de aanwezige ruimte efficiënt te gebruiken. Brede lades zijn ontzettende modern en geven je meer ruimte om bijvoorbeeld je pannen of serviesgoed overzichtelijk op te bergen dan traditionele kastjes. Je kunt namelijk ook alles wat aan de achterkant staat goed bereiken. Smalle ruimtes naast bijvoorbeeld de oven of de wasmachine kun je opvullen met een verticale lade. Handig voor kruiden en sauzen!

Vergeet ook niet goed gebruik te maken van eventuele hoeken. Er zijn verschillende kleine keukenoplossingen verkrijgbaar voor hoekkastjes, zoals carrousels, diagonale kastjes of lades, of simpelweg wandplanken. Open planken passen erg goed in een kleine praktische keuken: doordat je de muur er doorheen kunt zien, lijkt je keuken groter dan met dichte kastjes. Je moet deze planken natuurlijk wel mooi opgeruimd houden, anders gaat het effect weer teniet!

Kleine keuken oplossingen moderne inrichting

Ruimtebesparende kleine keukenoplossingen

Er zijn diverse oplossingen die ruimte besparen in een kleine keuken. Een uittrekbaar keukenblad met ingebouwde snijplank, bijvoorbeeld, vergroot je werkoppervlak wanneer je het nodig hebt, maar kan makkelijk weer verborgen worden. Zo heb je een groter aanrecht om je groenten op te snijden, maar genoeg loopruimte als je daarmee klaar bent. Ook innovatie keukenoplossingen zoals een ingebouwde afzuiger of geïntegreerde kookpitten geven je meer ruimte en een hypermoderne keuken. Meer weten over technische keuken innovaties? Lees hier onze tips!

Kleine keukens met eiland

Als je een kleine keuken hebt, denk je misschien dat je geen ruimte hebt voor een kookeiland. Sommige kookeilanden nemen inderdaad veel ruimte in, maar dat hoeft helemaal niet! Een kleine keuken met een eiland op wieltjes kan ontzettend veelzijdig zijn. Heb je behoefte aan extra werkblad? Dan rol je deze naar het midden van de keuken. Heb je liever meer ruimte? Dan rol je hem ook zo weer opzij. Zo heb je alle voordelen van een kookeiland, zoals een extra werkblad en meer opbergruimte, maar staat het eiland toch nooit in de weg.

Met slimme kleine keukenoplossingen voor opbergruimte, verlichting, meubilair en styling kun je jouw kleine keuken praktisch inrichten. Of je nu een keuken hebt met of zonder eiland, er is volop kleine keuken inspiratie te vinden voor een moderne keuken!

🏠 Hoe kleine keukens inrichten?

Als je niet genoeg ruimte hebt om je kleine keuken uit te breiden, gebruik dan kleuren en decoraties om de ruimte opener te laten lijken. Dit zal de illusie geven dat het groter is dan het in werkelijkheid is. Denk bij het inrichten goed na bij het kiezen van kleuren voor je nieuwe kleine keuken.

Lees hier onze kleine keuken tips!

🏠 Welke kleur keuken in kleine ruimte?

Om de ruimte in een kleine keuken optimaal te benutten, kunt u het beste lichte en neutrale kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan tinten als wit of taupe in plaats van iets te donker zoals zwart. De kleur van de muren kan de keuken ook opener maken – schilder het plafond en de vloer in lichtere tinten om een gesloten gevoel te voorkomen.

Lees hier onze kleine keuken tips!

🏠 Welke vloer in kleine keuken?

Kleine keukens kunnen een uitdaging zijn, maar ze hoeven er niet zo uit te zien. Grote tegels zijn een uitstekende keuze voor kleine ruimtes, omdat het grote oppervlak maakt uw keuken groter lijken dan het eigenlijk is. Hetzelfde geldt voor het kiezen van materialen zoals beton of gietvloeren, waardoor je kamer meer open en ruimtelijk aanvoelt, zelfs als er niet veel ruimte tussen elke vloertegel zit!

Lees hier onze kleine keuken tips!

Kleine keuken meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-