De manier waarop je werkt is belangrijk. Dus waarom niet een werkplek die past bij jouw individuele stijl? Met zoveel beschikbare opties is het gemakkelijk om de perfecte plek te vinden om je uit te spreiden en dingen gedaan te krijgen!

Jouw werkkamer is een heilige ruimte. Je moet het niet alleen praktisch inrichten, want je zult hier uren doorbrengen met het werken aan projecten en papierwerk – de perfecte omgeving om al je creatieve denkwerk te doen! De meeste mensen die thuis werken, doen dat omdat ze ofwel de flexibiliteit zoeken om van overal te kunnen werken, ofwel een extra kamer hebben die kan worden omgebouwd tot hun eigen kantoor. Als je echter nog geen hele ruimte met dure meubels wilt inrichten, hebben we 10 eenvoudige stappen op een rijtje gezet voor het creëren van stijlvolle en praktische werkplekken!

Werkkamer

Hoe richt je een werkkamer in?

Als het gaat om het inrichten van je werkkamer, zijn er geen regels. Je moet je comfortabel, geïnspireerd en geconcentreerd voelen, dus je wilt een ruimte die weerspiegelt wie JIJ werkelijk bent! Daarom zijn er geen eisen voor hoe je werkkamer eruit moet zien – dit is tenslotte iets heel persoonlijks. Maar zoals met alles in het leven is er natuurlijk wel wat advies over hoe je jouw perfecte werkplek het beste kunt inrichten.

Klaar om van jouw onderzoek het beste onderzoek te maken dat er is? We hebben een paar handige stappen voor je! Dus riemen vast en maak je klaar.

Stap 1: Kies de juiste ruimte

Heb je een ongebruikte kamer in je huis die zou kunnen werken om te studeren? Misschien is het de slaapkamer waar al die oude kleren liggen of zelfs maar een hoek met stapels. Je weet het nooit tot je het probeert! Soms is het ook mogelijk om een werkkamer in te richten als het al niet te rommelig is, dan raden we aan om zolderruimte te gebruiken – het is daar meestal toch schoon genoeg; plus soms hebben ze ingebouwde kasten met planken die perfect zijn voor het opslaan van boekenplanken vol met wetenschappelijk materiaal

Het kan even duren voordat je weet wat de beste plek is om een “thuiskantoor” te creëren. Sommige mensen kiezen misschien alleen bepaalde kamers omdat ze niet willen dat iets anders hen afleidt terwijl ze thuis aan het werk zijn – anderen hebben misschien al meubilair uitgezocht dat de productiviteit motiveert, zoals donkere kleuren die mooi combineren met lichte kleuren.

Een goede manier om uit te zoeken welke ruimte zinvol is, is door elke ruimte apart te bekijken en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten

Stap 2: Bepaal de juiste sfeer

Om optimaal te kunnen werken, is het belangrijk dat je nadenkt over het soort sfeer waarin je graag werkt. Voor sommige mensen betekent dit een meer formele en zakelijke omgeving zonder afleiding, maar anderen geven de voorkeur aan een kantooromgeving waar relaties in de loop van de tijd worden opgebouwd in plaats van zich uitsluitend te richten op één taak bij de hand; ze kunnen verstrikt raken in praten of brainstormen over ideeën als er niets anders om hen heen gebeurt!

Jouw werkplek is de perfecte plek om werk gedaan te krijgen. De juiste omgeving kan al je inspanningen de moeite waard maken en je helpen gefocust te blijven op wat het belangrijkst is – of dat nu het ontwerpen van een nieuw product is, het schrijven van een artikel voor een publicatie of gewoon het elke dag beantwoorden van e-mails van klanten! Wat vind JIJ fijn?

Stap 3: Wat is je budget?

Het kantoor aan huis is een ruimte die specifieke materialen en een specifiek budget vereist. Hoeveel geld heb je beschikbaar voor dit project? Natuurlijk kan het voor elke prijsklasse – kijk maar naar wat hieronder is gebeurd! Met relatief simpele meubels, zoals een goedkope houten bureau, kan een ruimte er prachtig uitzien met rustieke accenten, is het ook niet geweldig om comfortabel te kunnen werken terwijl je omringd bent door natuurlijke schoonheid?!

Heb je er altijd al van gedroomd om een mooie bibliotheek in jouw eigen huis te hebben? Dat is natuurlijk goed te combineren met het inrichten van de werkkamer! Kijk wat voor soort boekenkasten goed zouden staan om te plaatsen en stem je werkkamer daarop af.

Stap 4: Maak een plattegrond

Maak een plan voordat je investeert in meubilair voor je werkkamer. Als je een duidelijk idee hebt van wat voor soort en stijl meubilair het beste zal werken, dan is het misschien makkelijker om ervoor te zorgen dat ze passen waar nodig!

Plus bedenk of er stopcontacten in de buurt zijn of ramen die afgedekt moeten worden bij vervelend lichtinval – dit kan tijd besparen omdat het installeren van sommige vervelende werkstations uren kan duren!

Stap 5: Welke meubels heb je nodig?

Bij het inrichten van een werkkamer zijn meubels onvermijdelijk. Niemand wil op de grond zitten en de hele dag met zijn laptop werken! Dat zou behoorlijk ongemakkelijk zijn voor ons, toch?

Denk dus na over alle meubels die je in je werkkamer wilt hebben. Is een bureau voorlopig genoeg of heb je ook een paar kasten nodig? Misschien met een fauteuil en een bank, dan is er geen einde aan waar inspiratie vandaan kan komen! Bekijk onze geweldige collectie bureaus die perfect zouden zijn als je alleen thuis werkt of studeert – of als je de ruimte deelt met iemand anders – misschien kunnen ze naast elkaar zitten, zodat je niet steeds naar je eigen kamer hoeft te gaan als je (letterlijk) zin hebt om er even tussenuit te gaan.

Stap 6: Stel je werkmateriaal goed in

Werk je met een monitor? Plaats deze in het midden van je bureau en ga er recht achter zitten. Zorg ervoor dat je ongeveer een armlengte verwijderd bent van wat er wordt weergegeven wanneer je naar het scherm kijkt, niet hoger dan ooghoogte en niet lager dan andere objecten op of nabij de grond; deze afstand biedt voldoende ruimte voor comfort en zorgt ook voor een goede houding tijdens lange werkuren die voor je liggen!

Gebruik je een laptop of tablet? Gebruik dan een van een handige laptophouder om je correct te positioneren.

Stap 7: Opbergen van spullen

Je hebt waarschijnlijk een heleboel spullen, papieren en mappen die allemaal nodig zijn voor je werk. Natuurlijk wil je die niet laten rondslingeren waar ze kwijt kunnen raken of stoffig worden! Maar ze netjes opbergen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Gelukkig ̶ zijn er tegenwoordig zoveel opbergmogelijkheden beschikbaar dat je er tijd mee kunt besparen: kasten, dozen, manden… De lijst gaat echt eindeloos door. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je nodig hebt, is het een goed idee om manieren te hebben om ze op te bergen.

Stap 8: Een ergonomische bureaustoel

Urenlang achter een computer zitten kan zwaar zijn voor je rug, nek en schouders. Als je niet direct bezig bent met coderen of het schrijven van documenten met de muis klik op een knop lijkt het misschien alsof er nooit een tijd zou komen waar verlichting van dit ongemak mogelijk is, maar wees gerust dat een goede houding zal helpen verlichten wat pijn; maar we willen niet zomaar een oude stoel als je gaat zitten – in plaats daarvan kiezen we voor een bureaustoel dat speciaal gemaakt is om uitstekende ondersteuning te bieden,  zolang aan deze basisvoorwaarden wordt voldaan dan kan alles!

Dus koop een ergonomisch bureau (indien mogelijk), zoek iets wat comfortabel genoeg is en toch stevig, zoals stoelen ontworpen door KaveHome, die zijn producten alleen maakt van topkwaliteit materialen.

Stap 9: De juiste verlichting kiezen

De perfecte studeerkamer is daar waar je de meest comfortabele omgeving voor je werk kunt creëren. Dat betekent dat je een ruimte moet vinden die helemaal van jou is, vrij van afleidingen en dingen die ruimte innemen zonder dat daar iets nuttigs of leuks tegenover staat, zoals een boekenkast of een kast met andere spullen erbovenop (dit geldt des te meer als er kinderen zijn).

De verlichting moet ook goed zijn. Als je op zoek bent naar een manier om uw kantoor dat extra vleugje professionaliteit te geven, dan zijn bureaulampen een essentieel onderdeel. Ze bieden de perfecte balans tussen licht en warmte, zodat het gemakkelijk is voor gevoelige ogen, terwijl ze je ook helpen om ’s nachts productief te blijven of tijdens die lange dagen thuiswerken.

Stap 10: Gezellige persoonlijke decoratie

Je bent vrij om jouw werkkamer in te richten op elke manier die jij wilt. Als het een strakke en zakelijke sfeer is die bij de kamer past, ga er dan voor! Zet er anders wat decoratieve spullen neer om de muren niet te minimalistisch of kil te maken – en vergeet niet dat foto’s altijd leuke herinneringen oproepen! Je kunt jouw werkkamer laten aanvoelen als een thuis weg van het kantoor door wat persoonlijke accenten aan te brengen.