Ben je op zoek naar een nieuw tuinkussens opbergen idee? Als dat zo is, dan ben je hier aan het juiste adres. Tuinkussens zorgen voor comfort en stijl aan elke tuinbank of loungeset. Ze kunnen echter moeilijk op te bergen zijn als ze niet gebruikt worden. Veel mensen laten ze gewoon in de open lucht liggen, waar ze nat en vuil kunnen worden. In dit artikel bespreken we enkele van de beste manieren om tuinkussens op te bergen, zodat ze in goede conditie blijven.

Alle opberg producten

Waar bewaar je tuinkussens?

De beste plek voor het opbergen van tuinkussens is binnen in je huis zelf. Daar zullen ze veilig zijn voor het weer en ongedierte. Ze zullen zich ook in een droge omgeving bevinden, wat belangrijk is om schimmel en meeldauw te voorkomen. Niet iedereen heeft echter voldoende binnenbergruimte om tuinkussens op te bergen.

Als je niet genoeg binnenbergruimte hebt, zijn er nog enkele alternatieven. Een mogelijkheid is om ze in je garage of schuur te bewaren. Zorg er alleen voor dat ze op een droge plaats liggen en dat ze niet aan zonlicht of regen worden blootgesteld. Een andere optie is om ze in een overdekte patio of dek te bewaren. Dit beschermt ze tegen de elementen, maar het is misschien niet geschikt als je in een erg koud klimaat woont.

Tuinkussens opbergen idee, dit moet je weten! (Incl. 5 tips)

Tuinkussens opbergen in een tas

Zijn bovenstaande opties niet geschikt voor jouw situatie? Overweeg dan het gebruik van een kussentas om tuinkussens op te bergen. Deze kussentassen zijn speciaal ontworpen om tuinkussens en andere voorwerpen voor buiten in op te bergen. Ze zijn er in verschillende maten, zodat je er een kunt vinden die precies past bij je behoeften.

Het beste aan het gebruik van een kussentas is dat ze de kussens droog houdt. Geen zorgen meer over regen of sneeuw die ze verpest! Breng de kussentas gewoon naar binnen als er storm op komst is en leg hem op een veilige plaats. Als het weer opklaart, breng je de kussentas weer naar buiten en ben je klaar om te gaan. Het hebben van een kussentas maakt het opbergen van je kussens gemakkelijk en handig.

Deze handige kussentas is een must-have voor iedereen met tuinkussens. Bekijk vandaag zeker onze selectie kussentassen!

Let op: Pas op voor schimmel! Als je een tuinkussentas gekozen hebt en je staat klaar om bij de volgende regenbui naar buiten te sprinten, denk er dan aan de rits van de zak niet meteen dicht te doen als je alle kussens erin gekregen hebt. Als je bij het opbergen van tuinkussens licht vochtige kussens in een afgesloten zak stopt, is de kans groot dat je schimmel krijgt. En het zou natuurlijk vreselijk jammer zijn als je schimmelvlekken op een tuinkussen krijgt, juist nadat je een zak gekocht hebt om deze kussens goed in op te bergen en ze mooi te houden.

Doe dus niet meteen de rits dicht, maar geef vocht tijd om uit de tas te ontsnappen. Om ervoor te zorgen dat de kussentas vochtvrij blijft kun je eventueel nog een extra vochtvreter in de tas stoppen.

Alle opbergtassen

Tuinkussens opbergen in een opbergbox

Vind je een tuinkussentas toch niet zo handig of heb je binnen geen plek? Tuinkussens zien er ook heel netjes uit in een opbergbox. Een opbergbox is praktisch en staat al buiten, zodat het opbergen van tuinkussens nog gemakkelijker wordt. Ook tuingereedschap en speelgoed kun je in de doos opbergen, zodat je tuin er altijd opgeruimd uitziet. Een extra voordeel van de opbergbox is bovendien dat je niet al je spullen naar binnen hoeft te brengen of naar de garage hoeft te slepen. De opbergbox kan gewoon buiten blijven staan. Zo heb je snel al je tuinkussens bij de hand als je ze nodig hebt.

Let op: Houdt er rekening mee dat een opbergbox niet altijd weerbestendig is! Als je een opbergkist buiten wilt zetten, kies dan altijd een waterdichte opbergbox. De inhoud van een niet-waterdichte opbergdoos kan vochtig worden en weersvlekken in de tuinkussens veroorzaken.

Alle opbergboxen

Hoe groot moet kussenbox zijn?

Er is geen standaard maat voor een kussenbox. De maat die je kiest hangt af van het aantal tuinkussens dat je hebt en de bijbehorende afmetingen van de kussenbox. Als je een kussenbox koopt, meet dan zeker de hoogte, breedte en diepte van je kussens. Zo ben je er zeker van dat de kussenbox perfect past. Bij homemeubels vind je een heleboel verschillende maten, zodat je er gemakkelijk een vindt die aan je behoeften voldoet.

Idealiter moet de kussenbox minstens even hoog zijn als de kussens breed zijn. Zo hoef je de kussens niet doormidden te vouwen om ze in de doos te passen. Het is ook belangrijk dat de kussenbox diep genoeg is om al je kussens in op te bergen zonder dat ze uitsteken. Anders worden ze snel vuil.

Als je veel tuinkussens hebt, kan het handig zijn om twee kussenboxen of zelfs meer te kopen. Zo heb je genoeg ruimte om al je kussens.

Kunnen kussens van loungeset buiten blijven?

Een vraag die vaak ter sprake komt is de vraag of de kussens van een loungeset het hele jaar buiten kunnen blijven liggen. Het antwoord op die vraag hangt af van het soort kussen. Als de kussens van een all-weather materiaal gemaakt zijn, dan zouden ze buiten prima moeten kunnen. Over het algemeen wordt echter aangeraden alle kussens op een droge plaats op te bergen als je ze niet gebruikt. Dit zal helpen om hun levensduur te verlengen.

Als je dus een loungeset hebt, is het een goed idee om een paar all-weather kussens te kopen. Zo kun je de kussens het hele jaar door buiten laten liggen en hoef je je geen zorgen te maken dat ze nat of vuil worden.

Tuinkussens opbergen tips

1) Bewaar tuinkussens op een droge plaats

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het opbergen van tuinkussens is dat je ze op een droge plaats bewaart. Als ze in een vochtige omgeving worden opgeborgen, zullen ze namelijk snel gaan rotten en schimmelen. Zorg er dus voor dat je ze opbergt op een plaats waar ze beschermd worden tegen regen en vocht.

2) Houd tuinkussens uit de zon

Nog iets om aan te denken bij het opbergen van tuinkussens is dat je ze uit direct zonlicht moet houden. Dit komt omdat als ze te lang in de zon liggen, zullen ze verbleken en de kleuren uitlopen. Je kunt ze dus het beste op een schaduwrijke plek bewaren als je kunt.

4) Gebruik een waterdichte hoes

Als je je zorgen maakt dat je tuinkussens nat of vuil worden als ze buiten opgeborgen zijn, kun je er een waterdichte hoes over doen om ze te beschermen. Zo blijven ze er langer als nieuw uitzien.

3) Bepaal welk soort opbergbox je nodig hebt

Zorg voor een opbergbox die geschikt is voor jouw situatie. Als je veel kussens hebt, heb je misschien een grotere opbergbox nodig dan iemand die er maar een paar heeft. Bedenk ook of je een opbergbox nodig hebt die weerbestendig is.

Keter opbergboxen zijn gemaakt van kunststof en zijn uitermate geschikt om tuinkussens op te bergen. Ze zijn weerbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de regen of sneeuw ze ruïneert. Plus, ze zijn er in verschillende maten, zodat je de perfecte voor je behoeften kunt vinden.

4) Plaats meerdere opbergboxen op verschillende plekken

Om te zorgen voor eenheid in je interieur – zowel binnen als buiten – kan het een goed idee zijn om meerdere opbergboxen op verschillende plaatsen in je huis en tuin te zetten. Dit helpt om de ruimte te breken en een meer samenhangende indruk te maken.

Keter opbergboxen zijn niet alleen heel geschikt om tuinkussens in op te bergen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om andere voorwerpen in op te bergen, zoals schoenen, speelgoed, of gereedschap. Bovendien zijn ze er in verschillende maten, zodat je de perfecte voor je behoeften kunt vinden.

5) Maak de opbergbox onderdeel van het buiteninterieur

Het kan zijn dat je een opbergbox niet mooi vind. In dit geval kun je de kist deel laten uitmaken van het buiteninterieur. Je kunt een opbergbox als tafel op de patio gebruiken. Dit is een mooie manier om al je buitenbenodigdheden op één plaats te bewaren. Bovendien voegt het wat extra stijl toe aan je achtertuin.

Een opbergbox kan ook gebruikt worden als bankje op het terras. Dit is een mooie manier om wat extra zitplaatsen te maken als je gasten over de vloer hebt. Zorg er alleen voor dat de opbergkist stevig genoeg is om het gewicht van de mensen te dragen.