Eetkamer inspiratie & interieur ideeën voor de eetkamer

Eetkamers zijn er in veel verschillende soorten en maten, van een eethoekje in je keuken of woonkamer tot een aparte kamer voor uitgebreide familiediners. Als het om de inrichting van je eetkamer gaat, is er dan ook niet slechts één oplossing die in elk huis past. Maar gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor nieuwe moderne eetkamers! Je vindt dus ongetwijfeld eetkamer inspiratie & eetkamer ideeën die bij jouw situatie passen. Hier vind je verschillende interieurideeën voor de eetkamer, van de beste eetkamermeubels tot tips om een kleine eetkamer in te richten.

Eetkamer inspiratie

Eetkamer inspiratie

Zoek je eetkamer inspiratie voor de inrichting? Denk eerst even na over hoe je de eetkamer van plan bent te gebruiken. Gebruik je de eetkamer dagelijks voor het ontbijt en avondeten met het hele gezin? Wordt de eetkamer vooral gebruikt tijdens speciale gelegenheden zoals verjaardagen of kerst? Is jouw eetkamer multifunctioneel en wordt deze ook gebruikt als studeer- of speelkamer? Of heb je geen aparte eetkamer maar alleen een eethoek in de woonkamer of keuken? Je antwoorden op deze vragen bepalen het benodigde meubilair en de meest geschikte decoratie.

Hier zijn een aantal eetkamer ideeën:

  • Wordt je eetkamer de hele dag door gebruikt? Kies dan materialen die makkelijk schoon te houden zijn.
  • Veelzijdig gebruik van een kamer vraagt ook om veelzijdige verlichting, dus schaf meerdere lichtbronnen aan.
  • Een eetkamer voor speciale gelegenheden kan ook op een speciale manier worden ingericht, bijvoorbeeld met luxe tapijt en donkere kleuren op de muren voor een knusse sfeer.
  • Planten en accessoires zoals kunst of kandelaars passen elke eetkamer makkelijk aan je smaak aan, zonder dat je nieuw meubilair hoeft aan te schaffen.
Eetkamerinspiratie door Home Meubels

Kleine woon/eetkamer inrichten

Wil je een kleine eetkamer inrichten, dan is het belangrijk om de decoratie simpel te houden en alleen het nodige meubilair aan te schaffen. Dat betekent dus in de meeste gevallen alleen een tafel en stoelen. Het gebruik van lichte kleuren en glanzende of transparante materialen kunnen een kleine kamer groter laten lijken – bijvoorbeeld beige of lichtgrijze muren en een glazen eettafel.

Heb je een kleine woon/eetkamer? Multifunctionele meubels, zoals een uitschuifbare eettafel en vouwstoelen, nemen overdag niet te veel ruimte in, maar zorgen ervoor dat je toch een uitgebreid diner met vrienden kunt organiseren. Kies voor dezelfde vloerbedekking en muurkleuren zodat het woon- en eetgedeelte vloeiend in elkaar over lopen.

Eetkamerideeën door Home Meubels

De beste eetkamermeubels

Er zijn geen regels als het aankomt op eetkamermeubels kiezen – zolang ze maar bij de beschikbare ruimte en je persoonlijke smaak passen! Er zijn mogelijkheden genoeg nieuwe moderne eetkamers, van comfortabele stoelen en een mooie boomstamtafel voor lekker lang natafelen tot trendy barkrukken voor aan je kookeiland. Zorg er wel voor dat je voldoende loopruimte hebt rond de tafel en stoelen. Heb je een erg grote eetkamer? Dan kun je ook een mooie kast in je eetkamer zetten, zodat de ruimte niet te leeg aanvoelt.

Vergeet ook de verlichting niet. Meestal wil je in de eetkamer twee soorten verlichting: heldere verlichting direct boven de tafel om bij te eten en sfeerverlichting voor na het eten. Dit kunnen kaarsen zijn of moderne accentverlichting. Met dimbare verlichting sla je twee vliegen in een klap.

Eetkamer meubels door Home Meubels

Of de jouw eetkamer nou alleen voor speciale gelegenheden gebruikt, er elke avond met het hele gezin aan dineert of ook als studeerkamer gebruikt – je kunt eetkamermeubels en -decoratie vinden voor elke situatie. Gebruik de eetkamer inspiratie in dit artikel om de eetkamer zo in te richten dat deze helemaal bij jouw smaak en gebruikssituatie past.

Eetkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-