Moderne lampen voor elk interieur

Moderne lampen zijn onmisbaar voor een modern interieur – verlichting heeft namelijk een enorme invloed op de uitstraling van elke kamer. Een moderne vloerlamp of hanglamp is een makkelijke en relatief goedkope toevoeging om je woonkamer een snelle update te geven. En na een grote verbouwing is moderne verlichting het puntje op de i! Er zijn een aantal verschillende trends waaruit je kunt kiezen, dus er is zeker een moderne lamp die bij je past.

Moderne lampen moderne inrichting 1

Moderne lampen van warm metaal

Metaal met een warme uitstraling, zoals koper of messing, is al een aantal jaren populair als materiaal voor moderne lampen. Dit seizoen wordt dit uitgebreid met zacht goud. Deze lichte gouden tint is minder fel dan traditioneel geelgoud en is een prachtige toevoeging aan een modern interieur dat voornamelijk lichtgrijs of beige is. Een goudkleurige tafellamp maakt een lees- of studeerhoekje gezellig, maar dit materiaal is ook perfect voor moderne hanglampen als heldere keukenverlichting.

Moderne tafellamp home meubels

Industriële keukenverlichting

Een andere trend die goed werkt in de keuken is verlichting met een industriële uitstraling, maar een verfijnd design. Ook deze lampen worden vaak uitgevoerd in metaal en andere natuurlijke materialen. Hoewel de inspiratie industrieel is, zorgt de gedetailleerde afwerking voor een luxe effect. Moderne wandlampen van metalen buizen kunnen een kunstwerk op de muur vormen! Je krijgt ook een mooi effect als je deze verlichting combineert met grote minimalistische gloeilampen. Deze lampen maken gebruik van innovatieve technologie om een zacht en duurzaam licht te verspreiden.

Moderne vloerlampen met een statement

Grote vloerlampen passen perfect in een moderne woonkamer. Is de lamp overdag uit, dan vormt deze een prachtig statement. ’s Avonds creëert het licht een gezellige zithoek. De meeste vloerlampen geven genoeg licht om bij te lezen of bijvoorbeeld met vrienden te kletsen, zonder dat het felle plafondlicht aan hoeft. Ook kun je hierdoor met een aantal vloerlampen verschillende hoeken in je woonkamer inrichten. De meest populaire vloerlampen van het moment staan op een tripod van hout of metaal of vormen een grote metalen boog.

Moderne vloerlamp moderne inrichting

Moderne lampen van natuurlijke materialen

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat vooral natuurlijke materialen gebruikt worden voor moderne lampen – zowel voor de voet als voor de lampenkap. Naast het hierboven genoemde metaal en hout, is ook rotan een populair materiaal voor moderne lampenkappen. Het riet verspreidt het licht op een zachte manier en vormt mooie schaduwpatronen. Om te voorkomen dat je lamp een ouderwetse uitstraling heeft, kies je het beste voor een lamp met strakke lijnen. Een vintage rotan lampenkamp geef je een visuele update met een moderne metalen fitting en een grote gloeilamp.

Sculpturale moderne hanglampen

Moderne lampen mogen groot zijn! Dit geldt niet alleen voor vloerlampen, maar ook voor moderne hanglampen. Strakke geometrische vormen maken van de lamp een blikvanger in je interieur. Hierbij kun je kiezen uit ontzettende veel verschillende modellen, kleuren en materialen, dus je vindt altijd wel een lamp die bij jouw stijl past. In plaats van een grote hanglamp, kun je ook een groep van kleinere lampen vormen door ze vlak naast elkaar te hangen op verschillende hoogtes. Moderne hanglampen zijn geschikt voor veel verschillende kamers: in de woonkamer of de slaapkamer, of als keukenverlichting.

Moderne hanglamp moderne inrichting

Moderne lampen hoeven niet subtiel verwerkt te zijn in je interieur, maar mogen echt opvallen! Of je nou kiest voor wandlampen, hanglampen of vloerlampen – er is ontzettend veel keuze in vormen, kleuren en materialen. Ook voor sfeerverlichting zijn er veel mogelijkheden. Natuurlijke materialen zoals rotan en metaal met een lichte goundtint zijn ontzettend populair en geven elke kamer een warme uitstraling. Sculpturale vormen en industriële lichtinstallaties zorgen voor een echte blikvanger in je huis. Moderne lampen zijn niet alleen mooi als ze aan staan, maar vormen ook overdag een prachtige toevoeging aan je interieur.

Moderne lampen

Gratis bezorgd vanaf € 50,-