Interieurtips: Inspiratie voor een moderne woonkamer

Elk jaar zijn er weer nieuwe interieurtrends voor een moderne woonkamer, maar het is niet haalbaar om elke keer je huis hierop aan te passen. Wie heeft er tenslotte zin om elk jaar de muren te verven? Toch kan je woonkamer elke paar jaar wel een opfrisbeurt gebruiken om die moderne uitstraling te houden. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je snel en makkelijk je interieur een make-over kunt geven, zonder dat je alle muren hoeft te verven, de vloer te vervangen of nieuw meubilair aan te schaffen. Met behulp van nieuw textiel, kunst op de muren, een aantal groene planten en eventueel een statementplafond is je moderne woonkamer zo weer up-to-date!

Speel met textiel en textuur

Textielen producten als gordijnen, kussenslopen, vloerkleden en bankovertrekken zijn relatief makkelijk en goedkoop te vervangen, maar hebben een enorme invloed op de uitstraling van je kamer. Uitstekend om deze metamorfose mee te beginnen! Kussens en gordijnen in trendy kleuren zoals violet, jade en mosterdgeel verfrissen je hele interieur. Ook geometrische patronen  zijn helemaal in op het moment. Een andere optie is om voor neutrale kleuren te kiezen met verschillende texturen, zoals (kunst)leer, fluweel, linnen of jute.

Hang moderne kunst aan de muren

Moderne kunst op de muren frist de hele kamer in een keer op, zonder dat je iets aan de inrichting hoeft te veranderen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn: beginnende artiesten verkopen vaak hun kunstwerken online (bijvoorbeeld op Artfinder) of op lokale kunstmarkten voor weinig geld. Schilderijen kunnen zelfs in waarde toenemen als de artiest succesvol wordt, maar koop in eerste instantie wat je zelf mooi vindt. Heb je al een kunstverzameling? Een likje verf geeft oude lijsten een vlugge update. Houd je niet zo van schilderijen? Grafische prints werken ook.

Interessante binnenhuisplanten voor een moderne woonkamer

Binnenhuisplanten zijn helemaal van deze tijd, vooral als je ze in mooie moderne potten zet. Handgedraaid keramiek is ontzettend populair en ruim verkrijgbaar op kunstmarkten, direct bij de maker. Eenvoudige potten in een neutrale kleur zijn natuurlijk tijdloos en nemen geen aandacht weg van de plant. Groene planten passen in elk type moderne woonkamer. Cactussen en vetplanten zijn al enkele jaren het onderwerp van vele foto’s op sociale media. Ook luchtplanten zijn erg populair en makkelijk te verzorgen. Een opkomende trend is om te kiezen voor planten met interessante nerfpatronen, zoals de Begonia Maculata (ook wel toepasselijk ‘stippenplant’ genoemd), de Calathea, de Tiengebodenplant en de Alocasia (ook bekend als ‘Olifantsoor’). Door te kiezen voor deze planten, geef je je interieur snel en met weinig moeite een moderne update. Let er bij de aanschaf van huisplanten wel op of deze giftig zijn, vooral als je huisdieren of kleine kinderen hebt.

Maak een statement van je plafond

Hoe je huis ook ingericht is, de kans is groot dat je plafond simpelweg wit is en dat het zo ingericht was voordat je hier kwam wonen. Maar plafonds hoeven niet saai te zijn! Je kunt deze verven in een tint die bij de kleur van de muren past of hier juist mee contrasteert. Een donker gekleurd plafond kan de kamer hoger doen lijken en heeft een dramatisch effect op de sfeer van je moderne woonkamer. Je kunt zelfs behang gebruiken of een patroon creëren. Voor andere ideeën om het plafond van je woonkamer te decoreren, kun je zoeken naar ‘statement ceiling’ op Instagram of Pinterest.

Ook met weinig tijd en geld kun je de woonkamer een moderne make-over geven. Door te spelen met textiel in trendy kleuren of texturen, krijgt de hele kamer een nieuwe uitstraling. Moderne kunst fleurt de muren op. Binnenhuisplanten, vooral met interessante nerfpatronen, zijn een trendy toevoeging die in elke stijl interieur passen. Een echt statement maak je door het plafond te verven of decoreren – naar verwachting een van dé trends van 2021. Met deze veelal simpele aanpassingen maak je je woonkamer weer helemaal van deze tijd!

Moderne woonkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-