Moderne keuken inrichting: Technologische innovaties

Je kunt natuurlijk een keuken creëren met styling die past bij de laatste trends, maar een moderne keuken inrichting is pas echt modern als je ook de laatste technologische snufjes integreert. Afzuigers kunnen geïntegreerd zijn in je kookplaat. Gaspitten bouw je tegenwoordig in je keukenblad in. Slimme apparaten bieden innovatie in je hele huis, maar zijn vooral verkrijgbaar (en handig) voor de keuken. Hier lees je meer over deze keukeninnovaties en hoe je jouw keuken een bijpassende uitstraling geeft.

Geïntegreerde afzuigers

Je hoofd aan de afzuigkap stoten is verleden tijd! De nieuwe generatie kookplaten hebben namelijk geïntegreerde afzuigers. Dit ziet er een stuk mooier uit dan zo’n grote kap en creëert meteen meer ruimte voor keukenkastjes. Ook is een geïntegreerde afzuiger een uitkomst voor kookeilanden. Doordat deze afzuigers afgestemd zijn op de kookplaat, worden ze automatisch aan- en uitgeschakeld. Je hebt er dus geen omkijken naar. Wel zijn deze afzuigers een stuk duurder dan traditionele modellen en werken ze minder goed bij frituren.

Gaspitten in het keukenblad

Koken op gas is al sinds het einde van de 19e eeuw populair. Dat is niet zo gek, want je hebt directe controle over de hitte. Maar dat betekent niet dat de ontwikkelingen stilstaan! Een nieuwe trend is om gaspitten in te bouwen in het keukenblad. Hierdoor kun je zelf de configuratie kiezen en krijgt je keuken een prachtige minimalistische uitstraling.

Moderne keuken uitstraling - Moderneinrichting

Slimme apparaten

Zogenaamde slimme apparaten zijn aangesloten op het internet en je bedient ze vaak (mede) met een app op je smartphone. Dit voegt veel handige functies toe, natuurlijk afhankelijk van het apparaat.

Een slim espresso-apparaat kun je zo instellen dat het begint met koffiezetten als je wekker ‘s ochtends af gaat. Zodra jij onder de douche vandaan komt, staat een kop verse koffie voor je klaar! Sommige slimme koffiezetapparaten kunnen zelfs ingesteld worden op je humeur – heb je slecht geslapen, dan krijg je een extra sterke koffie.

Slimme koelkasten hebben vaak een scherm op de deur, zodat je kunt zien welke ingredienten je nog hebt zonder de deur te hoeven openen. Via de internetverbinding kun je dit ook via je smartphone zien. Handig als je na je werk meteen even langs de supermarkt gaat, maar je niet precies kan herinneren wat je nog in huis hebt. Sommige slimme koelkasten herkennen zelfs de ingredienten en bieden je automatisch geschikte recepten aan of houden je boodschappenlijstje bij.

Een slimme weegschaal maakt bakken gemakkelijk voor iedereen. Een bijbehorende app voorziet je van makkelijke recepten en geeft je stap-bij-stap instructies. Wanneer je bijvoorbeeld genoeg bloem hebt toegevoegd, krijg je een seintje dat het tijd is voor de suiker. Ook kan een slimme weegschaal automatisch de hoeveelheden van ingredienten aanpassen, bijvoorbeeld als je een recept wil halveren of verdubbelen.

Moderne keuken inrichting tips

Als je de laatste technologische hoogstandjes in je keuken gebruikt, wil je natuurlijk ook dat de rest van de keuken een moderne uitstraling heeft. Een huidige trend is het gebruik van brede lades in plaats van traditionele keukenkastjes. Dit ziet er niet alleen modern uit, maar maakt ook efficient gebruik van de beschikbare ruimte. Deze lades kunnen ook zwevend worden geïnstalleerd, wat je keuken nog ruimer doet lijken. Voor een nog strakkere uitstraling gebruik je geen handgrepen, maar bijvoorbeeld een soft-motionsysteem.

Wat betreft kleuren zijn monochrome keukens erg populair, en vooral zwarte keukens zijn in opkomst. Ook met een klein kleurenpalet kun je variatie aanbrengen in de vorm van verschillende materialen en structuren, zoals marmer, koper, beton en hout. Ook terrazzo maakt een comeback voor vloertegels en aanrechten. Door dit materiaal te combineren met andere trends, voorkom je associaties met de jaren 70.

Met een combinatie van trendy styling en technologische innovaties, creëer je een moderne keuken inrichting. Gadgets zoals geïntegreerde afzuiging, ingebouwde gaspitten en verschillende slimme apparaten geven je keuken niet alleen een prachtige uitstraling, maar maken deze ook functioneel. Deze moderne keuken inrichting zal nog jaren mee gaan!

Moderne keuken meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-