Kleine badkamer inspiratie voor ruimtebesparende oplossingen

Op de één of andere manier heb je vaak niet genoeg ruimte in de badkamer om al je toiletspullen, handdoeken en haaraccessoires netjes op te bergen – vooral als je een erg kleine badkamer hebt. Zoek je kleine badkamer inspiratie om de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken? Lees verder voor handige oplossingen voor kleine badkamers, van opbergen tot inrichting.

Kleine badkamer inspiratie door Home Meubels

Tips voor opbergen in de badkamer

Juist als je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om al je spullen netjes op te bergen. Hierdoor lijkt je badkamer namelijk groter. Het badkamermeubel onder de wastafel is daarvoor natuurlijk de uitgelezen plek. Je haalt het meeste uit deze ruimte door brede laden te kiezen in plaats van openslaande deurtjes. Je kunt niet alleen zonder bukken makkelijk bij al je spullen; lades zijn ook vaak makkelijker te organiseren. Vooral als je inzetten gebruikt heb je een goed overzicht van al je spulletjes. Wil je de badkamer een nog ruimere uitstraling geven? Kies dan zwevende badkamerlades. Deze zijn aan de muur bevestigd en staan dus niet direct op de grond. Doordat je meer van de vloer ziet, lijkt je hele badkamer groter!

Kleine badkamer oplossingen - Home Meubels

Ook open planken en kasten met transparante deuren zijn een goede optie; doordat je de achterwand kunt zien, lijkt de kamer ruimer. Je moet deze planken natuurlijk wel wat vaker opruimen en afstoffen. Bekijk onze grote assortiment aan wandplanken.

Ruimtebesparende oplossingen & kleine badkamer inspiratie

Zoek je compacte badkamer oplossingen om al je spullen op te bergen? Volg onderstaande tips:

  • Heb je niet genoeg ruimte voor een kast, maar wil je toch veel spullen kwijt in de badkamer? Er is eigenlijk altijd wel ruimte voor een aantal planken, bijvoorbeeld boven het toilet. Handig is ook dat planken makkelijk op maat te maken zijn voor de beschikbare ruimte. Een wandplank in de badkamer past bijna altijd.

 

  • Heb je veel kleine spulletjes, zoals makeup en huidverzorgingsproducten? Als je deze laat rondslingeren naast de wastafel of op open planken, ziet je badkamer er al snel rommelig uit. En een rommelige kamer lijkt kleiner dan het daadwerkelijk is! Je kunt dit voorkomen door leuke opbergbakjes aan te schaffen. Rieten of textielen mandjes zijn perfecte badkameropbergers – zo kun je handig kleine tubetjes, makeup en haaraccessoires opbergen.

  • Heb je nooit genoeg ruimte voor al die natte handdoeken? Een handdoekenrek – al dan niet verwarmd – biedt uitkomst. Dit kan makkelijk verplaatst worden en wordt zelf plat opgeborgen. Sommige handdoekenrekken hebben zelfs een handig plankje. Heb je een heel kleine badkamer of alleen een inloopdouche? Overweeg dan je schone handdoeken op te bergen buiten de badkamer. Dan weet je zeker dat ze droog blijven!

  • Staat je wasmachine in de badkamer? Je kunt er natuurlijk niet zoveel aan doen dat deze veel ruimte in beslag neemt. Wel kun je een ruimtebesparende wasmand aanschaffen. Je kunt een extra smalle wasmand kiezen die nog net naast je wasmachine past of zelfs achter de deur, of koop een opvouwbare wasmand die je plat kunt opbergen wanneer je deze niet nodig hebt. Je kunt zelfs een waszak aan de muur hangen.

Kleine badkamer tips

Je kunt je badkamer ruimer laten lijken met de juiste inrichting. Volg hierbij deze tips:

  • Grote tegels en lichte kleuren laten een badkamer groter lijken.
  • Met transparant glas, glanzende oppervlakken en grote spiegels creëer je een ruime uitstraling.
  • Goede verlichting voorkomt donkere hoekjes.
  • Vervang de douchecabine voor een inloopdouche. Dit is niet alleen ruimer, maar ook moderner.

Met deze kleine badkamer inspiratie kun je meteen aan de slag, zodat je uitgebreid van je badkamer kunt genieten – hoe klein deze ook is!

 

Badkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-