Moderne badkamer met inloopdouche

Als er iets is wat moderne badkamers gemeen hebben, is het dat ze luxe uitstralen. De badkamer hoeft tenslotte niet alleen geschikt te zijn voor een snelle douche, maar kan ook gebruikt worden om jezelf uitgebreid te verwennen. Want wat werkt beter om te ontspannen dan een heet bad met een goed boek en een glaasje wijn? Maar ook een moderne badkamer zonder bad kan de uitstraling hebben van een boetiekhotel! Met behulp van natuurlijke materialen, neutrale kleuren en moderne badmeubels tover je elke badkamer om tot luxe spa.

Materialen en kleuren voor een moderne badkamer

Voor moderne badkamers wordt vooral gebruik gemaakt van een neutraal kleurenpalet, met tinten zoals lichtgrijs, beige en zand. Dit zorgt voor een oase van rust. Deze kleuren komen terug op de muren, de vloer en de badmeubels, terwijl het sanitair voorlopig nog even traditioneel wit blijft. Ben je bang dat dit saai wordt? Gebruik natuurlijke materialen met verschillende texturen om de badkamer interessant te houden. Denk hierbij aan zichtbare houtnerven, de grillige structuur van marmer en de warme glans van koper. Zelfs de industriële uitstraling van beton past hier bij, maar dit moet wel behandeld worden om het watervast te maken. Een uitzondering tussen de neutrale kleuren is indigo. Deze donkere blauwtint is helemaal in opkomst voor moderne badkamers. Ook groene planten zorgen voor een prachtig kleuraccent. Vooral varens houden van het vochtige klimaat in de badkamer en hebben geen vol zonlicht nodig.

Maak een kleine moderne badkamer met inloopdouche

Heb je geen bad? Geen probleem! Een inloopdouche is helemaal van deze tijd – douchegordijnen en cabines kunnen eigenlijk echt niet meer in een moderne badkamer. Je kunt de douche afscheiden van de rest van de badkamer met behulp van een muurtje of een glazen wand. Voor extra luxe kies je een massagedouche en/of een regendouche met designer douchekop en knoppen. Als je genoeg ruimte hebt, kun je zelfs twee douches installeren. Na de dubbele wastafel is de dubbele douche een nieuwe trend. Zo kunnen je partner en jij tegelijk douchen, wat ’s ochtends niet alleen tijd bespaart maar ook romantisch kan zijn.

Een groot voordeel van een inloopdouche is dat deze toegankelijk is voor jong en oud en meestal een stuk ruimer is dan een traditionele douchecabine. Ook perfect voor een moderne kleine badkamer dus! Een kleine badkamer kun je ook groter doen lijken door lichte kleuren te gebruiken en grote spiegels op te hangen. Rommel maakt elke ruimte kleiner, dus berg producten en accessoires op in een modern badmeubel met behulp van onze kasten en opberging of handige wandplanken. Vergeet ook je verlichting niet; een goed verlichte badkamer oogt ruimer dan eentje met donkere hoekjes.

De mooiste moderne badmeubels

Een luxe badkamer kan natuurlijk niet zonder moderne badkamermeubels. Hierbij zijn er twee belangrijke trends: zwevende meubels en wandnissen. Zwevende meubels geven de badkamer een ruim gevoel, doordat meer van het vloeroppervlak zichtbaar is. Nissen in de wand zien er strakker uit dan ouderwetse metalen rekjes en geven je badkamer de uitstraling van een boetiekhotel.

Voor een kleine badkamer kies je een badmeubel dat onder de wastafel past of een ondiepe wandkast die de hele hoogte van de muur benut. Wil je optimaal gebruik maken van de ruimte? Laat dan een modern badmeubel op maat maken.

Vergeet ook je badkameraccessoires niet, zoals handdoeken, badmatten en tandenborstelhouders. Hoe luxe jouw badkamer ook is, een rommelig allegaartje van accessoires leidt hier meteen van af. Kies voor accessoires in kleuren die bij de rest van de badkamer passen. Dit hoeft natuurlijk niet precies dezelfde tint te zijn, maar kan ook een kleuraccent toevoegen. Gebruik bijvoorbeeld lichtblauwe of turquoise handdoeken in een lichtgrijze badkamer. Producten die je niet dagelijks gebruikt, houd je het beste uit het zicht in een badmeubel met deurtjes.

Een luxe moderne badkamer is bereikbaar voor iedereen – of je nou een prachtig ruime badkamer met ligbad hebt of een moderne kleine badkamer met inloopdouche wil. Neutrale kleuren, natuurlijke materialen en moderne badmeubels voegen luxe toe aan elke badkamer.

Moderne badkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-