De lente is aangebroken! Dat betekent dat de dagen langer licht blijven en we weer meer naar buiten toe trekken. Dit is vaak het moment dat je jouw buitenruimte gaat aanpakken. Maar vergeet vooral je interieur binnen niet. We geven je een aantal stijlvolle tips voor een mini lente interieur make-over.

Pastel wil je wel

Kleur doet heel veel voor je interieur. Waar we in de wintermaanden vaak aan donkere tinten denken zoals donkerblauw of donkergroen krijgen we juist een lentegevoel van lichte kleuren. De blauwe lucht en paarse bloemetjes buiten geven je die echte voorjaarskriebels. Dat kun je in huis ook perfect creëren door gebruik te maken van pastel kleuren. Ga bijvoorbeeld voor pastelkleurige eetkamerstoelen aan de eettafel. Zo heb je direct een trendy eethoek voor het Paasontbijt.

Natuurlijk mooi

Ook natuurlijke materialen kunnen er in huis voor zorgen dat je het lentegevoel gaat krijgen. Jute en rotan zorgen voor een lichte en natuurlijke look in je interieur. Maar ook bouclé en teddystoffen kun je hier goed in kwijt. Kies voor een witte bouclé fauteuil bij een lichtkleurige bank, zo behoud je rust in huis.

Nu het weer steeds wat mooier buiten is willen we de buiten- en binnenruimte op elkaar afstemmen. Haal buiten naar binnen! Heb je fleurige bloemen in de tuin of mooie planten, breng die dan ook naar binnen. Zo haal je de natuur in huis.

Een lampje branden

Bij verlichting denk je misschien meteen aan de herfst en winter, maar het hele jaar door heb je verlichting nodig in huis. Breng gezelligheid en sfeer in huis met een speelse lamp. Met een opengewerkte lamp creëer je een mooi lichteffect op de muur. Let bij het kiezen van de verlichting op het soort materiaal. Ga bijvoorbeeld voor een hang- of vloerlamp van rotan voor een natuurlijk en speels effect. Gek op kleur? Dan is een lampenkap in een fleurige kleur natuurlijk ook een goede optie voor in jouw lente interieur.

De puntjes op de i

Style het af met trendy accessoires. Als je niet van opvallende, kleurrijke meubels houdt dan is dit de perfecte oplossing om toch wat kleur in huis te brengen. Een pastelkleurig kussen of juist een wat fellere tint geeft jouw bankstel direct een kleurrijk accent. Een wandkleed met een print of een mooie vaas zijn ook perfecte accessoires om kleur in terug te laten komen. Ook nog eens handig voor de Paastakken.