Een Scandinavisch interieur valt bij veel mensen goed in de smaak. Maar waar begin je met het creëren van een Scandinavische sfeer in huis? Daar vertellen we je in dit artikel meer over. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Het scandinavische gevoel kun je onder andere terug laten komen met de juiste raamdecoratie.

Een Scandinavisch interieur staat bekend om het rustige gevoel en de eenvoud. Daarom kun je met een paar essentiële details in huis al een groot verschil maken. Zo is een Scandinavisch interieur binnen handbereik. Met de volgende 3 tips wordt het nog eenvoudiger om je interieur de nieuwe look te geven.

3 tips voor een Scandinavisch interieur
© Inhuis Plaza B.V.

Tip 1: Aardse en natuurlijke tinten

Het Scandinavische interieur ademt het gevoel van de natuur. De landen in Scandinavië zijn onlosmakelijk verbonden met prachtige natuur landschappen. Je denkt al snel aan de mooie gebergtes, meren en kustlijnen. Dit natuurgevoel wordt dan ook vaak in de inrichting doorgevoerd. Alleen al door het plaatsen van meer planten in huis maak je een verschil. Raamdecoratie speelt ook een grote rol.

Bij stoffen raamdecoratie kun je gaan voor kleuren in aardse tinten. Kies bijvoorbeeld rolluiken of vouwgordijnen in bruintinten, beige, terracotta kleuren of groentinten. Dan zit je al snel goed. Houttinten doen het ook goed voor het natuurlijke gevoel in huis. Houten jaloezieën passen er bijvoorbeeld goed bij. Net als houten shutters.

© Inhuis Plaza B.V.

Tip 2: Speel met lichtinval

Bij het gevoel van Scandinavië hoort ook een fris gevoel van eenvoud in huis. Daarbij speelt lichtinval een belangrijke rol. Met de zonwering en raamdecoratie van Inhuisplaza.nl kun je gemakkelijk zelf de hoeveelheid licht in huis bepalen. Dit kun je onder meer doen met jaloezieën, rolluiken, een zonnescherm, rolgordijnen of plissé gordijnen.

Naast het natuurlijke lichtinval kun je zelf ook je steentje bijdragen aan het licht in huis. Voor een Scandinavisch gevoel doe je dat met simpele lampen. Ga niet voor lampen met veel tierelantijntjes en details. Soms kan het genoeg zijn om alleen al een peertje op te hangen. Dat geeft een speels effect.

Tip 3: Eenvoud is alles

Wat totaal niet matcht met een Scandinavisch interieur is een overvolle woning. De term less-is-more gaat er zeker op. Ontspullen kan dus zeker geen kwaad voor een rustiger ogend geheel. Ga eens na wat je precies nodig hebt en wat niet. Wil je dingen opbergen? Doe dat dan in gesloten kasten voor een rustiger effect op de rest van de kamer. Zo krijg je een gevoel van rust en eenvoud.