Een kleine woonkamer inrichten op een moderne manier

Hoe kun je op de beste manier een kleine woonkamer inrichten? Niet iedereen heeft de beschikking over een groot huis met kamers als balzalen. De realiteit is dat de meeste mensen een kleine woonkamer hebben en die vaak met anderen moeten delen. Om deze efficiënt in te richten en ruim te laten lijken, kun je waarschijnlijk wel wat wooninspiratie gebruiken! In dit artikel lees je hoe je een kleine woonkamer kunt inrichten zodat deze groter lijkt en krijg je volop wooninspiratie voor de woonkamer.

Hoe kun je een vierkante kleine woonkamer inrichten?

Heb je een vierkante woonkamer? Veel mensen denken dat dit de makkelijkste vorm kamer is om in te richten, maar dit kan tegenvallen – vooral als je woonkamer erg klein is. Wil je een vierkante woonkamer inrichten, dan is het belangrijk om te weten dat niet alle meubels tegen de muur hoeven te staan. Door een bank in het midden van de kamer te plaatsen, creëer je zowel een gezellige zithoek als extra loopruimte. Is je woonkamer daar te klein voor? Een moderne woonkamer heeft geen bank nodig! Kies in plaats daarvan een paar mooie comfortabele stoelen.

Wooninspiratie voor een kleine woonkamer

Welke vorm je kleine woonkamer ook heeft, hier vind je moderne wooninspiratie voor de woonkamer in vijf tips:

    1. Multifunctionele meubelen besparen ruimte. Schaf bijvoorbeeld een bijzettafeltje of bank aan met ingebouwde opbergruimte. Ook geneste of uitschuifbare tafels zijn ontzettend handig in een kleine woonkamer.
    2. Neutrale kleuren die bij elkaar passen laten een kleine woonkamer groter lijken. Vermijd felle kleuren en patronen, vooral op grote oppervlakken. Als je wil, kun je deze wel terug laten komen in bijvoorbeeld kussentjes of kunstwerken. Lichte kleuren staan erom bekend dat ze een kamer groter doen lijken, maar je kunt ook donkere kleuren gebruiken om diepte te creeren. Verf je bijvoorbeeld de achterwand van een nis in een donkere tint, dan lijkt deze dieper.

  1. Zorg voor voldoende verlichting. Een lichte kamer is een ruime kamer! Compenseer voor een eventueel gebrek aan natuurlijk licht met diverse lampen – heldere lampen om bij te lezen of werken en sfeerverlichting om bij te ontspannen. Neemt een moderne vloerlamp te veel ruimte in? Verwerk indirecte verlichting in het plafond of achter de boekenkast voor ruimtebesparende sfeerverlichting. Spiegels reflecteren het aanwezige licht en helpen een kleine woonkamer te verruimen.
  2. Ruim je woonkamer op. Een rommelige woonkamer lijkt altijd kleiner dan een nette kamer. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Het kan verleidelijk zijn om dichte kasten aan te schaffen, zodat je de planken niet zo regelmatig hoeft op te ruimen of af te stoffen. Deze maken een kamer echter kleiner dan open kasten of wandplanken waar je de muur doorheen kan zien.
  3. Ga de hoogte in. Vergeet niet dat je woonkamer drie dimensies heeft – het gaat niet alleen om het vloeroppervlak, maar ook om de hoogte van het plafond. Heeft je kleine woonkamer een hoog plafond, maak dan gebruik van de extra ruimte op de wanden met planken of kunst. Dit creëert niet alleen extra opbergruimte, maar leidt ook de blik omhoog. Ook kun je van het plafond zelf een echte blikvanger maken met behang of een likje gekleurde verf. Heeft je woonkamer een laag plafond? Hoge kasten en vloerlange gordijnen laten de ruimte hoger lijken.

 

Een kleine woonkamer inrichten met de beste meubels

Als je een kleine woonkamer inricht, vermijd je het beste massieve meubelen, zoals traditionele driezitsbanken of dichte kasten. Kies in plaats daarvan voor kleinere meubelstukken op relatief dunne pootjes, zodat een groter vloeroppervlak zichtbaar is. Gelukkig passen dit soort meubelen perfect in een modern interieur! Ook een glazen koffietafel heeft een verruimend effect.

Nog belangrijker dan het kiezen van het juiste meubilair, is het weglaten van meubelstukken die niet essentieel zijn. Niets laat een kamer kleiner lijken dan een teveel aan meubels! Heb je regelmatig vrienden over de vloer, schaf dan extra opklapstoeltjes aan of een multifunctionele poef, die je ook kan gebruiken als bijzettafeltje of opbergruimte.

Er zijn verschillende manieren waarop je een kleine woonkamer modern kunt inrichten, dus je kunt altijd wel een oplossing vinden die bij jouw persoonlijke smaak en stijl past! Met deze wooninspiratie kun je makkelijk een vierkante en kleine woonkamer inrichten en een kleine kamer groter later lijken.

Kleine woonkamer meubels

Gratis bezorgd vanaf € 50,-