Geef je woning een extra impuls door een mooie, verzorgde tuin te creëren. Zowel de binnen- als de buitenkant van je woning verdienen aandacht. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de waarde van je huis verhogen. Maar vergeet je tuin niet. Ook hier geldt dat een verzorgde tuin meerwaarde aan je woning geeft. Zorg niet alleen voor een nette voortuin, laat ook je achtertuin een mooi plaatje zijn.

Hoe een verzorgde tuin de waarde van je woning vergroot

Indeling van de tuin

Hoe je de tuin gaat inrichten is natuurlijk jouw keuze, waarbij je rekening houdt met je woonsituatie. Als je jonge kinderen hebt, houd er dan rekening mee dat je een deel van de tuin speciaal voor hun speelplezier inricht. Wanneer ze ouder zijn, kun je dat gedeelte makkelijk aanpassen en bij de rest van de tuin betrekken. Als je geen groene vingers hebt, maar je tuin toch wat meer sierwaarde wil geven, kun je borders maken met een haag of betonnen U-elementen. Hier kun je makkelijk te onderhouden planten, bomen of struiken inzetten. Wil je nog wat meer leven in de tuin? Dan kun je een vijver aanleggen of kiezen voor een moestuin. Ook kan de tuin vlindervriendelijk ingericht worden en er kunnen inheemse planten geplant worden die nectar voorzien voor vlinders en bijen.

Een zitplek in je tuin

Als je bezig gaat met je tuin, kun je overwegen om het op een andere manier te benutten. Je kunt een tuinhuis of een overkapping bouwen om een zithoek te creëren die je ook tijdens de koudere dagen kunt gebruiken. Het bouwen hoeft niet duur te zijn en het is fijn als je hulp krijgt van vrienden, familie of buren. Om ervoor te zorgen dat niemand verbrandt wanneer de zon volop schijnt, is het een goed idee om zonnebrand en een pet te dragen. Neem ook notitieboekjes met logo bedrukt mee en laat pennen bedrukken in kleine oplage. Als het tuinhuis of de overkapping klaar is, nodig je al je helpers uit voor een gezellige barbecue in je tuin als dank.

Meer privacy in je tuin

Bescherm je privacy en creëer een rustige omgeving in je tuin. Een schutting of haag biedt hierbij een oplossing. Geef de tuin een persoonlijke touch door het plaatsen van klimplanten voor de schutting of kleurrijke bloemen. Kleed de tuin aan met tuinaccessoires en comfortabele meubels en geniet van je eigen, gezellige paradijs. Een fijne plek waar je, vooral in de zomer, optimaal kan genieten. Zorg dat je de tuin goed onderhoudt, zodat het meer waarde geeft aan je woning.